Een checklist voor de badkamer van je dromen

Een verbouwing kan ontzettend veel enthousiasme opwekken. Het vernieuwen van een stuk in jouw eigen huis is altijd een prachtig moment. Het maakt namelijk de plek waar je fijn woont, nog een stukje bijzonderder. Na de verbouwing geeft het vaak een ontzettend goed gevoel als je naar het resultaat kijkt. Als je de badkamer wilt verbouwen en dé badkamer van je dromen wilt ontwerpen, dan zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Het is altijd goed om een checklist te maken. Wat Sfeer & Wonen betreft is de checklist in ieder geval voorzien van de volgende elementen:

  • Vloer
  • Muren
  • Wastafel
  • Toilet
  • Verwarming
  • Bad en/of douche
  • Opbergruimte

De elementen om op te letten

Elke badkamer heeft wel specifieke eigenschappen en jij hebt natuurlijk zelf ook eisen die je belangrijk vindt voor een badkamer. Misschien heb je wel een specifieke wastafelkraan in gedachte die je graag wilt hebben. Daarom is voor iedereen de checklist weer anders. De grootte van de ruimte van je badkamer is natuurlijk ook een belangrijk element om rekening mee te houden. In sommige ruimtes past namelijk wel een bad en in sommige juist weer niet. Daar moet je ook weer rekening mee houden met de eisen die je stelt voor een badkamer, denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de vloerverwarming. Als je je badkamer gaat verbouwen dan is het ook belangrijk om te bepalen waar je het verschillende sanitair wilt hebben. Dit is belangrijk om als eerste bepalen omdat de leidingen soms op een bepaalde manier verlegd moeten worden. Voordat de vloer en muur afgemaakt worden moet dit bedacht worden dus het is heel belangrijk om hier al in een vroeg stadium over na te denken.

Het belang van de perfecte wastafel

De wastafel is een plek waar je elke dag iets mee doet. Je poetst er je tanden, je scheert je baard, je doet je haar mooi en je vult je flesje water. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar jouw badkamer zich bevindt. Voor hoe vaak je hem gebruikt. Is de badkamer bijvoorbeeld naast je werkkamer en haal je daar regelmatig water voor koffie of thee, dan is het belangrijk dat de wastafelkraan een mooie hoogte heeft. Daarbij komt dat de wastafel zelf een mooie breedte en diepte moet hebben.

Slim indelen!

Probeer de badkamer zo slim mogelijk in te delen als je weinig ruimte hebt om te ontwerpen. Kijk naar waar de leidingen nu zitten. Kijk naar hoeveel opbergruimte je in de badkamer zelf wilt. Misschien kun je een deel van de ruimte ook buiten je badkamer zoeken. Ook de ruimte slim gebruik door bijvoorbeeld je verwarming met een handdoekenrek te combineren gebeurt steeds vaker. Dit is ideaal als je het ook zo fijn vindt om ‘s ochtends warme handdoeken te hebben na het douchen. Verder is het ook handig om bijvoorbeeld spiegels te combineren met kasten. Er zijn ontzettend veel mooie mogelijkheden om spiegels en opbergruimte samen te laten komen. Daarnaast kun je ook kijken naar een combinatie van een mooie douche met een bad. Zo kun je ook beide elementen toch in je badkamer verwerken. Dan kun je ’s avonds lekker genieten van een warm bad met een kop thee en ’s ochtends weer wakker worden met een zalige douche.

Sfeer & Wonen voor diverse soorten wooninspiratie

Overweeg jij om de badkamer te verbouwen en heeft het bovenstaande artikel je geholpen om te zien met welke elementen je rekening moet houden? Mooi zo! Dan kun je nu met een gerust hart aan de slag. Ben je naast de checklist voor de badkamer van je dromen op zoek naar nog meer wooninspiratie voor binnen en buiten? Kijk dan zeker verder op de rest van de website. Ook houden wij je graag op de hoogte van alles omtrent lifestyle en wonen en de laatste woontrends!

Gerelateerde berichten

Recente berichten