Welk soort raamdecoratie kies jij?

Kan jij je het moment nog herinneren dat je jouw eerste eigen huisje ging bewonen? Na een paar dagen verhuizen stond alles erin, maar er miste nog wat in die ene kamer. Het voelde, ondanks de gezellige spulletjes die je had gekocht, toch nog kaal aan. De grootste warmte en gezelligheid creëerde je met inbetween gordijnen. Toen ze eenmaal hingen, was het plaatje compleet. Je voelde je meteen meer thuis. Dit is de kracht van gordijnen. Ze geven je inrichting iets knus en maken dat je je geborgen en beschermd voelt. Maar gordijnen kunnen ook aan andere persoonlijke wensen voldoen. Welke dat zijn lees je in dit artikel van Sfeer & Wonen.

Inbetween gordijnen verlenen privacy

Iets wat toeristen uit zonnige landen vaak opvalt als ze Nederland bezoeken, is dat wij Nederlanders de gordijnen bijna altijd open hebben. Toch zijn er ook Nederlanders die hier van afwijken. Die zijn wat meer op hun privacy gesteld. Bijvoorbeeld omdat ze aan een drukkere weg wonen. Inbetween gordijnen bieden dan uitkomst. Deze zorgen ervoor dat het zicht vanaf buiten wordt belemmerd, maar het licht komt wel nog fijn binnen. En vanuit binnen kun je wel nog vrij goed naar buiten kijken.

Gordijnen voor op de slaapkamer

Slapen doen we graag en het beste in een kamer die stil en donker is. Wakker gemaakt worden door het zonnetje is niet iets waar we in de ochtend blij van worden, zeker niet op onze vrije dag. Een mooi stel gordijnen in een donkere kleur en van dik materiaal die het licht buiten houden, hebben vaak de voorkeur. Naast dat deze gordijnen functioneel zijn, kunnen ze ook zeker aan andere persoonlijke wensen voldoen. Daardoor wordt jouw slaapkamer die veilige en ontspannende haven waar je met een gerust hart in slaap kunt vallen.

Een sfeervolle afscheiding creëren met (inbetween) gordijnen

Niet iedere woning is gezegend met meerdere ruimtes, zoals een studio. Om toch een afscheiding te creëren tussen bijvoorbeeld je slaap- en woongedeelte kun je een kast gebruiken. Maar wist je dat gordijnen zich hier ook uitstekend voor lenen? Ze zijn net even wat unieker en geven een compleet andere ambiance en akoestiek aan jouw woning.

Bedenk van tevoren wat je wilt

Bij al deze ruimtes is het dus handig om van te voren na te denken over welke stijl je graag in de ruimte wilt creëren, en welk doel je ermee hoopt te bereiken. Raamdecoratie met plooien die bevestigt worden aan een rails geven namelijk een ander gevoel dan wanneer je ze met ringen bevestigt. Bekijk dus eerst alle opties en ga na welk effect je wilt creëren, voordat je tot aankoop overgaat.

Gerelateerde berichten

Recente berichten