Ongewenste insecten of ongedierte bestrijden

Als je een muis in huis ziet lopen, dan is de kans helaas groot dat je kunt rekenen op meerdere muizen die ergens in je huis gevestigd zijn. Dit is ook het geval wanneer je muizenkeutels in huis vind. Ook dan kun je ervan uitgaan dat meerdere muizen in je huis zitten. Om te voorkomen dat je steeds meer muizen krijgt en dus schade aan je woning is het toch verstandig om zo snel mogelijk de dienst voor muizen bestrijden in te schakelen. Voor wespen geldt eigenlijk hetzelfde een wespennest kan namelijk groeien. Als je last hebt van wespen om je huis dan kan het zeker uit om het wespennest verwijderen zo snel mogelijk uit te laten voeren. Wil je ongedierte of ongewenste insecten voorkomen? Of weten hoe je deze kunt bestrijden of verwijderen? Lees dan de tips van Sfeer & Wonen over ongewenste insecten en ongedierte bestrijden.

Muizen in je huis

Muizen zitten vaak op plekken in de keuken en in voorraadkasten. Het vervelende is dan ook dat muizen over alle etensvoorraad gaan zitten. Je zult dan ook je voorraad moeten controleren op aangetaste producten. Muizen kunnen dan ontzettend klein zijn, helaas kunnen ze wel grote schade aanrichten. Heb je muizen in huis, dan is de kans groot dat je veel eten kan weggooien. Daarnaast kunnen muizen overal aan gaan knagen. Ze kunnen je huis van binnenuit beschadigen doordat ze onder andere aan isolatiemateriaal knagen en bedradingen. Ook zijn meubels altijd een gewilde prooi.

Het bestrijden van muizen 

Als je te lang wacht met het bestrijden van muizen dan kun je last krijgen van een ware muizenplaag. Dit kan voor veel schade aan je huis zorgen. Wil je dit voorkomen? Dan is het opruimen van alle voedsel in huis in bijvoorbeeld trommels of Tupperware aan te raden. Berg daarbij eventuele open zakken voer voor dieren op. Verder is het vrij lastig om meer te doen. Zeker als het koud is dan willen muizen graag binnen zijn. Als je een ouder karakteristiek huis hebt met veel gaten en kieren dan is dit voor muizen ideaal. Merk je dat je last krijgt van muizen? Dan is het aan te raden om de bestrijdingsdienst in te schakelen. Ook kun je natuurlijk een muizenval plaatsen, maar hiermee kom je vaak niet van je complete muizen overlast af.

Het verwijderen van een wespennest

Vaak worden wespennesten in het voorjaar gebouwd. Dit gebeurd op plekken waar wespen bescherming hebben tegen weersinvloeden. Dit kan dus in een boom zijn maar ook tegen je gevel. Dit zie je vaak bij dakgoot, schuurtjes en in spouwmuren. Een wespennest wordt gebouwd van verweerd hout en het speeksel van de wespen. Nadat een wespennest gebouwd is legt de koningin haar eitjes hierin. Na ongeveer 3 á 4 weken zullen de eerste wespen uit de eitjes komen. Een wespennest kan er prachtig uitzien maar veroorzaakt helaas vaak overlast. Zeker als je een wespennest in de achtertuin hebt en je lekker buiten wilt zitten, kan dit heel vervelend zijn. Als je wacht met het weghalen van een wespennest dan zal het wespennest blijven groeien. Door op tijd een bestrijdingsdienst te bellen kun je dit voorkomen. Een wespennest kan namelijk best makkelijk en snel worden weggehaald. 

Last van ongedierte of ongewenste insecten?

Heb jij last van ongedierte of ongewensten insecten? Dan raad Sfeer & Wonen je aan om zo snel mogelijk de bestrijdingsdienst te bellen. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om ongedierte te voorkomen. Maar zelfs als je thuis alles op orde hebt kan het gebeuren dat je met ongedierte of insecten te maken krijg.

Vond je dit een interessant artikel en ben je op zoek naar meer artikelen met betrekking tot lifestyle en wonen, wooninspiratie voor binnen, tuin ideeën voor buiten of de laatste woontrends? Neem dan eens een kijkje op de rest van de website en zie wat Sfeer & Wonen jou te bieden heeft!

Gerelateerde berichten

Recente berichten