Waar moet je op letten bij het kiezen van een douchewand?

De badkamer is tegenwoordig veel meer dan alleen een praktische ruimte in je woning. Voor veel mensen is hun badkamer dé ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Je kunt de deur op slot draaien en lekker ontspannen onder een warme kraan. Het is dus belangrijk dat je badkamer aan alle eisen voldoet, en een goede douchewand is daarvoor onmisbaar. Je wilt immers niet dat je hele badkamer onder water staat na het douchen. Toch is het uitzoeken van een douchewand voor veel mensen nog best ingewikkeld. Om ervoor te zorgen dat jij de perfecte douchewand kiest, staan in dit artikel drie belangrijke tips om je op weg te helpen.

Welke douchewand past bij mij?

In de meeste badkamers zit de douche in een hoek, zodat het gemakkelijk is om een douchecabine rondom de douche te bouwen. Dit is dan ook niet voor niets één van de meest populaire keuzes. Toch is het niet voor iedereen de juiste keuze. In kleine badkamers kan het toevoegen van een deur bijvoorbeeld leiden tot een té kleine doucheruimte. Om dit te voorkomen kies je voor de simpele douchewand, in plaats van de douchecabine. Door alleen een wand te plaatsen creëer je namelijk een open ruimte, waardoor de badkamer optisch groter lijkt.

Het uiterlijk van de douchewand

Naast het gebruiksgemak is het natuurlijk ook heel belangrijk dat de wand past bij de rest van de badkamer. Dat betekent dat je moet letten op het design en de kleur van de wand. Vergeet ook vooral niet om te kijken naar de hoeveelheid glas die jij in jouw wand wilt zien. Over het algemeen geldt de regel: hoe meer glas, hoe groter de badkamer lijkt. Ben je op zoek naar iets bijzonders? Bekijk dan eens douchewanden met mat glas of rookglas. Deze geven een unieke en rustgevende sfeer mee aan je badkamer.

Het reinigen van de douche

Natuurlijk wil jij jouw douche er mooi en verzorgd uit laten zien. Dat betekent dat het belangrijk is om goed te weten hoe je de douche optimaal kunt schoonmaken. Mag je het glas bijvoorbeeld reinigen met een spons, of liever met een doekje? En is kalkreiniger nodig om het glas optimaal te laten blinken? Het is belangrijk om deze vragen vooraf te stellen, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Gerelateerde berichten

Recente berichten