Om deze redenen kies je voor elektrische vloerverwarming!

Steeds meer mensen kiezen thuis voor vloerverwarming omdat die verwarming een comfortabele omgevingswarmte geeft. Toch is de keuze voor een vloerverwarming niet zomaar gemaakt, vloerverwarming moet namelijk zorgvuldig worden geïnstalleerd. Bij een cement dekvloer kan de verwarming worden ingefreesd door het aanbrengen van circa 20 millimeter diepe sleuven in de vloer. Is het niet mogelijk om te frezen omdat je geen cement dekvloer hebt? Ook dan is het mogelijk om in huis te genieten van de comfortabele omgevingswarmte die een vloerverwarming geeft. Je kunt dan namelijk kiezen voor elektrische vloerverwarming. Sfeer & Wonen zet de voordelen op een rijtje en geeft een aantal redenen waarom ook jij voor een elektrische vloerverwarming zou moeten kiezen.

De voordelen van elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming, ook wel infrarood vloerverwarming genoemd, gebruikt men een verwarmingsfolie die 0,35 mm dun is. Deze verwarmingsfolie, die een koolstofvezel vulling heeft als verwarmingselement, zorgt voor een ongekend comfortabele verwarming. Elektrische vloerverwarming zorgt niet alleen voor comfortabele warmte. Deze manier van verwarmen heeft ook allerlei voordelen. Met een verbruik van slechts 50 tot 100 Watt per m2 is deze vloerverwarming uiterst efficiënt. Bovendien kan deze vloerverwarming worden aangelegd zonder breek- of freeswerk, want de aansluiting kan netjes in de meterkast worden aangebracht.

Een goed geïsoleerd huis wordt beter verwarmd

Een goed geïsoleerd huis met elektrische vloerverwarming zorgt ervoor dat jouw huis gelijkmatiger, constanter en milieu vriendelijker verwarmd wordt dan met radiatoren. Er ontstaat een gasbesparing door de lagere temperatuur en omdat de thermostaat maximaal twee graden lager kan. Dat is mogelijk doordat de elektrische vloerverwarming in de vorm van stralingswarmte heel constant warmte afgeeft. Zo wordt er gezorgd voor minder tocht en meer comfort in jouw huis. 

Isolatie, geluidsdemping en eenvoudige bediening

Ook kun je met verwarming in de vloer een hoog rendement halen. Het rendement van vloerverwarming kan worden verhoogd door het aanbrengen van een laag reflecterende isolatiefolie. Na het aanbrengen van de laag gaat er geen warmte meer verloren. Bovenop de isolatiefolie kan je ook nog eens magnesiumoxide plaat aanbrengen. Er ontstaat dan een constructie met een geluiddempende werking van 10 dB. Woon je in een appartement? Dan is dit een ideaal systeem.

Kiezen voor elektrische verwarming levert veel voordelen op. Reeds genoemde voordelen zijn onder andere meer comfort in huis en een besparing op de gasrekening. Een nog niet genoemd voordeel is de eenvoudige bediening. Je kunt deze verwarming bedienen door middel van een thermostaat met touchscreen, een draadloze thermostaat of met een app op je tablet of smartphone. Dat biedt de mogelijkheid om de vloerverwarming vanaf elke locatie te bedienen en om de vloerverwarming per ruimte apart in te stellen of te programmeren naar eigen behoefte.

Overtuigd van elektrische vloerverwarming?

Ben jij na het lezen van dit artikel overtuigd van de voordelen en het nut van elektrische vloerverwarming? Vraag dan snel naar de mogelijkheden bij één van de vele specialisten die ons land te bieden heeft. Compleet afgestemd op jouw woning en jouw wensen zal een specialist voor je aan de slag gaan. Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Neem dan een kijkje op de rest van de website. Sfeer & Wonen houdt je op de hoogte van de laatste woontrends, alles voor binnen en buiten en de manier waarop lifestyle en wonen samen gaan.

Gerelateerde berichten

Recente berichten