Een houtkachel voor buiten

In de warme zomermaanden is het heerlijk om lange zomeravonden in de tuin door te brengen. Toch kan het ‘s avond snel afkoelen en ben je al gauw weer genoodzaakt om binnen te gaan zitten. Gelukkig kan het ook anders, de temperatuur mag dan wel zakken, maar dit hoeft nog niet te betekenen dat je jezelf niet op een andere manier kunt warmhouden. Een prima oplossing hiervoor is een houtkachel voor buiten. De lange zomeravonden maak je nog iets langer en je kunt naar hartenlust blijven genieten van de buitenlucht en je eigen tuin.

Zit je graag ‘s avonds in de tuin en ben je op zoek naar houtkachel inspiratie? Sfeer & Wonen neemt je graag mee langs een aantal houtkachel varianten voor buiten!

Houtkachel inspiratie

Een houtkachel geschikt voor in de buitenlucht wordt ook wel een terrashaard of een tuinhaard genoemd. Terras- en tuinhaarden zijn er in talloze verschillende varianten en materialen. Door de grote veelzijdigheid is er voor elke tuin en elke stijl binnen een tuin wel een geschikte tuinhaard of terraskachel. 

Roestig en robuust

Een leuke woontrend met betrekking tot houtkachel is een roestige en robuuste uitstraling. Dit type terrashaard is voor de tuinliefhebbers die een stoer randje aan hun tuin willen geven. De kenmerkende oranje roestkleur zorgt ervoor dat jij een ware eye-catcher in je tuin hebt staan. Ook hoef je je niet druk te maken dat je maar korte tijd plezier van de kachel kunt hebben door het roestige uiterlijk. Dergelijke terrashaarden zijn zo behandeld dat je hier nog vele jaren plezier van hebt. 

Roestvrijstaal 

Vind jij een roestige en robuuste uitstraling maar niks en ga je liever voor iets moderns? Dan kan een roestvrij stalen terraskachel in jouw tuin niet ontbreken. Niet alleen is een dergelijk model bestand tegen allerlei weersomstandigheden. De houtkachel zorgt ook nog eens voor die laatste finishing touch voor een moderne tuin. Veel roestvrijstalen houtkachels hebben een herkenbaar design en zijn gemaakt volgens een doordacht en kwalitatief ontwerp. 

Steen

De derde variant om inspiratie op te doen is met een stenen terrashaard. De stenen terrashaard is al vele tientallen jaren in menig tuin terug te vinden en kan daarmee wel als een klassieke terrashaard worden omschreven. Naast de klassieke varianten worden ook steeds meer buitenlandse varianten, zoals de Mexicaanse haard, steeds populairder. Op deze haarden zijn vaak mooie patronen en kleuren verwerkt en dit zorgt op zijn beurt voor een kleurrijke tuin. 

Gietijzeren 

Over klassiekers gesproken! De gietijzeren terrashaard mag natuurlijk niet ontbreken binnen deze houtkachel inspiratie. Door het gietijzeren ontwerp wordt een aangename stralingswarmte gecreëerd en met het tijdloze ontwerp kan deze haard tientallen jaren een waar fashion statement in jouw tuin blijven. Daarnaast is de houtkachel voor buiten eenvoudig in gebruik.

Houtkachel inspiratie gevonden en ben je gelijk op weg gegaan om een houtkachel te kopen? Dan kan het haast niet anders dat je nog een aantal mooie avonden tegemoet gaat in je tuin. Met een lekker hapje en drankje geeft een terrashaard je niet alleen warmte, het komt de sfeer ook absoluut ten goede!

Gerelateerde berichten

Recente berichten