Home Buiten

Buiten

Op deze manier maak je de tuin winterklaar

De winter is in aantocht. Inmiddels hebben we alweer een aantal koude nachten gehad en dit betekent dat de tuin weer winterklaar gemaakt moet worden. Als je dacht je dat je jouw tuinhandschoenen pas weer in de lente uit de de kast in de schuur kon halen. Dan heb je het mis! Haal ze maar weer tevoorschijn want het is tijd om je tuin winterklaar te maken. Hoe je te werk gaat lees je in dit artikel van Sfeer & Wonen.

Het kappen en verwijderen van bomen

Om verschillende reden van belang zijn om een boom, of een aantal bomen te laten kappen. Toch is het kappen van bomen is vaak niet iets wat je zomaar even doet. Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het kappen of rooien van bomen? Sfeer & Wonen vertelt je hier graag iets meer over!

Een houten overkapping in de tuin? Hier moet je aan denken!

Op zoek naar een nieuw klusproject om in je vrije tijd mee aan de slag te gaan? Het maken van een overkapping voor in je tuin is dan een uitstekend idee. Met een houten overkapping bereid je jouw tuin perfect voor op de de lente en zomer. Sfeer & Wonen geeft je de nodige ideeën en inspiratie voor het maken van een houten overkapping.

Op een slimme manier de tuin onderhouden

Wereldwijd staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Ook technologische ontwikkelingen voor de tuin blijven niet onopgemerkt. Met een robot grasmaaier heb je een slimme oplossing om de tuin te onderhouden. Benieuwd naar de functies, varianten en waarom je voor een robot grasmaaier moet kiezen? Sfeer & Wonen zet deze punten voor je op een rijtje!

Wooninspiratie voor buiten door Sfeer & Wonen

Of je nou groene vingers hebt of juist niet. De tuin is één van de meeste fijne plekjes van het huis. Toch kunnen veel mensen een beetje hulp gebruiken met het inrichten en vormgeven van hun tuin. Voor zowel de mensen met groene vingers als de mensen zonder groene vingers brengt Sfeer & Wonen je de nodige wooninspiratie voor buiten!

Tuinideeën 

Het maakt niet uit of je een kleine of grote tuin hebt. Er zijn altijd genoeg tuinideeën op te doen. Zelfs als je geen tuin hebt, maar wel een balkon dan kun je deze zodanig als een tuin vormgeven. Op deze manier heb je toch met minimale ruimte het idee dat je een lekkere buitenplek hebt om te ontspannen. Wil je van jouw tuin of balkon echt een oase van rust maken? Laat je dan inspireren door verschillende tuinideeën voor bijvoorbeeld een mediterrane tuin, een Japanse tuin of een moderne tuin. 

Ieder seizoen telt

Een tuin en het gebruik van een tuin is per seizoen enorm verschillend. Daarom is het ook van groot belang om jouw tuin of balkon perfect op ieder seizoen af te stemmen. Denk bijvoorbeeld bij tuininspiratie voor de zomer aan een mooie vuurtafel of vuurkorf. Bij tuininspiratie voor de winter de laatste tips om je tuin of balkon lente- of zomer klaar te maken. En bij tuininspiratie voor de lente kun je denken aan het onderhouden van alle flora en fauna in jouw tuin!

Tip: Ben je op zoek naar meer wooninspiratie? Bekijk dan ook ons eens onze wooncategorie voor binnen, de laatste woontrends of de alles omtrent lifestyle en wonen.

Meest recent