Op zoek naar een nieuwe vloer?

Om verschillende redenen kun je ervoor kiezen om op zoek te gaan naar een nieuwe vloer. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je zojuist een nieuwe woning hebt gekocht en de huidige vloer niet aan jouw wensen voldoet. Het kan ook zijn dat je jouw huidige vloer, die er misschien al heel veel jaar in ligt, eens een opknapbeurt wilt geven. Wat jouw beweegreden ook is, er zijn gelukkig enorm veel verschillende vloeren waaruit je kunt kiezen. In dit artikel gaat Sfeer & Wonen iets dieper in op een tweetal vloeren die zorgen voor een frisse en moderne uitstraling. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel ons interieurinspiratie artikel!

Een gietvloer

De eerste vloer om je in te verdiepen is de gietvloer. Gietvloeren geven een stijlvolle en industriële look aan je interieur, zijn onderhoudsarm en slijtvast. Daarnaast zijn deze vloeren hygiënisch waardoor deze vloeren uitstekend geschikt zijn op het moment dat jij huisdieren hebt of allergisch bent voor huisstofmijt. Een gietvloer is daarnaast een perfecte vloer om te combineren met met vloerverwarming. Een gietvloer is daarom bij uitstek een geschikte vloer voor in je woonkamer. Veel mensen beschikken namelijk over vloerverwarming in hun woonkamer. Een gietvloer is verkrijgbaar in vrijwel iedere gewenste kleur. Hierdoor is voor ieder wat wils verkrijgbaar.

Om een gietvloer te kunnen plaatsen is het belangrijk dat de ondergrond waarop de gietvloer wordt aangebracht egaal is. Je kunt zelf aan de slag met het egaliseren van de vloer in de ruimte waarin de gietvloer aangebracht dient te worden, maar je kunt dit ook door een specialist laten doen. Door een specialist in te schakelen ben je verzekerd van een egale ondergrond, zodat de gietvloer uiteindelijk probleemloos aangebracht kan worden.

Verschillende soorten vloeren

Als je op zoek gaat naar een nieuwe vloer voor een willekeurige woonruimte, zal je al snel tot de ontdekking komen dat er hieromtrent genoeg keuze is. Afhankelijk van de ruimte kun je kiezen voor een tegelvloer, parketvloer, vloerbedekking of laminaat. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte vloer voor in je garage? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een coatingvloer. Coatingvloeren zijn naadloos en zijn geschikt voor elke willekeurige ruimte. Omdat er in een garage vaak geklust wordt of omdat hier vaak een auto of motor in gestald wordt, is het belangrijk dat de vloer die je in je garage legt hiertegen bestand is. Een coatingvloer is tegen zaken als deze bestand is. Een coatingvloer is leverbaar in verschillende kleuren, is onderhoudsvriendelijk en volledig naadloos. Door de veelzijdigheid van een coatingvloer is deze in verschillende ruimtes te gebruiken. Ook bijvoorbeeld in de woonkamer.

De mogelijkheden

Wanneer je graag de mogelijkheden voor een nieuwe vloer in een willekeurige woonruimte wil onderzoeken, is het raadzaam om eens een bezoek te brengen aan een vloerenspeciaalzaak. Er is namelijk van alles mogelijk. Daarnaast kun je beter kiezen voor een kwalitatief goede vloer. Dit omdat je dan voorlopig voor een aantal jaar over een geschikte vloer beschikt. Wanneer je dit namelijk niet doet loop je de kans dat je binnen nu en aantal jaar weer je vloer moet vervangen. Wanneer je kiest voor een gietvloer of een coatingvloer, ben je wat ons betreft de komende jaren verzekerd van een kwalitatief goede vloer!

Kies jij voor een coating- of gietvloer? Of op zoek naar meer wooninspiratie?

Heb je na het lezen van dit artikel gekozen voor een coatingvloer of een gietvloer? Dan heb je wat Sfeer & Wonen betreft een uitstekende keuze gemaakt. Van dit type vloeren heb je nog jarenlang plezier en zorgen voor een moderne uitstraling binnen je interieur. Heb je na het leggen van een nieuwe vloer de smaak te pakken en wil je nog meer aan je woning veranderen? Neem dan eens een kijkje bij de rest van onze woonideeën voor binnen. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor wooninspiratie voor buiten, de laatste woontrends en alles wat met lifestyle en wonen te maken heeft!

Gerelateerde berichten

Recente berichten