Kom tot rust in een ontspannen badkamer

Hecht jij waarde aan een ontspannen badkamer en wil je dat jouw huis een plek is, waar je heerlijk tot rust kunt komen na een lange werkdag? Geniet je van lange avonden in bad of die verfrissende ochtend douche voor je op de fiets springt om weer naar kantoor te vertrekken? Een ontspannen badkamer draagt bij aan je geluksgevoel en is bovendien een leuke toevoeging aan je huis. 

Een kleine badkamer gezellig maken

Heb jij een kleine badkamer en weet je niet zo goed hoe je het interieur kunt opleuken? Heb je weinig plek voor een personal touch, maar wil je toch die ontspannen sfeer creëren? Probeer dan de ruimte in verticale zin te benutten. Bevestig bijvoorbeeld plankjes, waarop je een gezellige foto neer kunt zetten in een lijst, die qua kleurstelling matcht met de rest van je badkamer. Zet vetplanten in het raamkozijn of kies voor een prachtig rek met klimplanten langs je badkamer muur. Zo maak je jouw badkamer levendig zonder veel ruimte nodig te hebben. Ook een plank vol potten badzout en zeep vrolijkt de ruimte op. Zin in unieke details? Wat dacht je van een plafondschildering waar je heerlijk naar kunt kijken, terwijl je ligt te badderen?

Een losstaand bad

Heb je juist wel veel ruimte in je badkamer? Overweeg dan de aanschaf van een op zichzelf staand bad. Zo’n bad geeft je badkamer een luxueuze uitstraling en stelt je in staat om languit te genieten van het warme water, na een intens hardlooprondje of een stressvolle werkdag. Natuurlijk kun je ook een badkuip voor twee personen aanschaffen. Nog steeds ruimte over? Heb je er wel eens over nagedacht om een infrarood sauna in te bouwen? Wat is er nou meer ontspannen dan een heerlijke sauna zonder bang te hoeven zijn, dat iemand je komt storen? Ingebouwde speakers maken het mogelijk je favoriete muziek te luisteren en een wierookstaafje zorgt ervoor, dat je badkamer altijd lekker ruikt.

Je badkamer decoreren

Wil je die witte badkamertegels bedekken met een persoonlijke wanddecoratie? Wat dacht je van een canvas bedrukt met eigen foto of een spaanplaat met een afbeelding naar keuze? Andere leuke ideeën om je badkamer te decoreren zijn bijvoorbeeld een schaal met schelpen of stenen van je favoriete vakantiebestemming; glazen potten met zand of een koord met vrolijke zeepfiguren. Bij het inrichten van je badkamer is het belangrijk, dat je je gevoel volgt. Voel jij je fijn en ontspannen bij jouw badkamer?

Ben je geïnspireerd door Sfeer & Wonen en ga jij ook jouw eigen ontspannen badkamer creëren? Of heb je zelf nog tips en wil jij graag zelf een inspiratie artikel schrijven op Sfeer & Wonen? Leuk! Wellicht kunnen we een leuke samenwerking aan gaan. 

Gerelateerde berichten

Recente berichten