3 redenen om spiegels in je interieur te verwerken

De tijd dat een spiegel alleen nog maar gebruikt werd om naar jezelf te kijken, die is allang voorbij. Tegenwoordig zijn spiegels een heuse eye-catcher binnen een inrichting. Uiteraard blijft een spiegel natuurlijk ook enorm functioneel, maar je kunt een mooie grote spiegel ook op een tactische en stijlvolle manier gebruiken. Sfeer & Wonen geeft je 3 redenen waarom jij spiegels in jouw eigen interieur zou moeten verwerken. 

1. Jouw huis lijkt veel groter 

Woon je in een niet al te groot huis? En wil je ervoor zorgen dat jouw kamertje op vier hoog in Amsterdam iets groter lijkt dan dat het eigenlijk is? Dan ontkom je er niet aan om één of meerdere spiegels te kopen. Afhankelijk van de daadwerkelijke grootte van je ruimte kan je ervoor kiezen om een grote spiegel te kopen, maar kleine spiegels kunnen er ook al voor zorgen dat jouw ruimte optisch veel groter lijkt. 

Kies je voor een grote staande spiegel, dan zal jouw ruimte gelijk een stuk hoger doen lijken. Een horizontale spiegel is op zijn beurt weer geschikt om een lange en smalle ruimte optisch meer gevoel van ruimte te geven. Daarnaast zorgt een spiegel in jouw donkere woonkamer ervoor dat je veel meer licht in je interieur krijgt. 

2. Een unieke uitstraling

Door bijvoorbeeld een grote wandspiegel te plaatsen om een ongewone plek, kun je ervoor zorgen dat jouw ruimte een unieke uitstraling krijgt. Spiegels bestaan allang niet meer uit enkel de spiegel zelf, maar deze worden steeds vaker gedecoreerd met mooie kleuren, patronen en in diverse vormen. Aan de ene kant behoudt je de functionaliteit van een spiegel, aan de andere kant breng je speelsheid in je interieur aan.

3. Handig en functioneel 

Heb jij geen ruimte voor een grote wandspiegel of zou je niet weten waar je een grote spiegel op kunt hangen? Dan blijft de grootste reden van allemaal natuurlijk over om toch ergens een spiegel in je interieur te verwerken. Het gaat dan natuurlijk over de functionaliteit van een spiegel. Je staat ‘s morgens op voor de spiegel om je klaar te maken voor de dag en stiekem check je bij het naar buiten gaan nog even een laatste keer hoe je eruit ziet. Na een lange dag werken kom je ook weer thuis en het eerste wat je doet is kijken hoe je de dag bent doorgekomen. 

Voor welke bovenstaande reden je ook gaat, spiegels kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan meerdere kleine spiegels die samen één grote spiegel vormen. Door spiegels met een creatieve insteek te bekijken, kun je ware kunststukjes maken. Ook kun je jouw spiegel omtoveren tot een mooie plek met herinneringen door foto’s, ansichtkaarten of krantenknipsels toe te voegen. 

Gerelateerde berichten

Recente berichten