Gelaagd glas voor stijl en veiligheid in je woning

Ben jij ook net zoals zovelen trots op je woning? Dan wil je natuurlijk niet dat er ingebroken wordt of dat er bij jou ongelukken gebeuren. Daarom wordt aangeraden om jouw woning te voorzien van gelaagd glas. Dit glas heeft een inbraak werende werking. Bovendien is gelaagd glas veiligheidsglas. Tussen de twee lagen glas bevindt zich een transparante folie. Door die transparante folie wordt voorkomen dat dit glas bij een breuk uiteen valt. Wil je meer informatie over dit type glas? In dit artikel ligt Sfeer & Wonen uit hoe je jouw woning met gelaagd glas niet alleen veiliger maakt, maar ook nog eens een stuk leuker!

Gelaagd glas zorgt voor veiligheid in bepaalde situaties

Gelaagd glas bestaat dus uit meerdere lagen glas. Middels een laagje folie zijn deze lagen met elkaar verbonden. Wat gebeurt er bij een breuk? Dan valt het glas niet uiteen in stukken. Het glas blijft aan elkaar zitten. Dit glas zorgt dus voor veiligheid in bepaalde situaties, zeker als het glas voorzien is van een dikke folie. Dan wordt voorkomen dat er iemand door het glas valt of letsel oploopt. Gelaagd glas is bijvoorbeeld bij open trappen of bij volledig glazen muren prima toe te passen voor zowel een mooi uiterlijk als een veilig huis. Vind je het belangrijk dat het glas mensen beschermt tegen letsel? Let er dan wel op dat het glas een bepaalde minimale dikte moet hebben. 

De toepassing van veiligheidsglas is soms verplicht

Overweeg je om veiligheidsglas aan te schaffen? In bepaalde situaties is het toepassen van veiligheidsglas verplicht. Door de NEN 3569 norm wordt exact omschreven waar en welk soort veiligheidsglas er in bepaalde situaties moet worden toegepast. Je kunt de NEN 3569 norm dus gebruiken om te bepalen of het verplicht is om in jouw woning veiligheidsglas toe te passen. Bevindt de onderzijde van het glas in jouw woning zich tussen de 0 en 85 cm van de vloer? Dan moet er veiligheidsglas worden toegepast. De toepassing van veiligheidsglas is ook verplicht bij alle balustrades, dakramen, daklichten en dak beglazing. Wil je bijvoorbeeld een serre bouwen? Dan moet er veiligheidsglas worden toegepast. In alle genoemde situaties zorgt het veiligheidsglas dus voor veiligheid. Als het glas per ongeluk breekt valt het niet in allerlei scherpe stukjes uiteen. Bij een breuk houdt de plastic tussenlaag van het gelaagde glas de scherven vast. Die scherven kleven dan als her ware aan de plastic tussenlaag.

Het bestellen van gelaagd glas

Heb je besloten om gelaagd glas te bestellen? Dat is heel eenvoudig. Geef allereerst aan welk type gelaagd glas je wilt bestellen. Je kunt kiezen uit gelaagd glas met een transparante, matte of geluidswerende folie. Je kunt ook kiezen hoe dik het glas moet zijn en hoeveel folielagen het glas moet hebben. Zo bestaat bijvoorbeeld gelaagd 44/2 glas uit 2 lagen van 4 mm dikte. Tussen die lagen bevinden zich 2 folielagen. Uiteraard moet je ook de maat van het door jou te bestellen veiligheidsglas opgeven. Laat je ook zeker adviseren door een specialist om jouw specifieke wensen en eisen met betrekking tot gelaagd glas uit te laten voeren.

Maak jij jouw woning ook stijlvoller én veiliger?

Gelaagd glas zorgt niet alleen voor meer stijl, maar het zorgt er ook actief voor dat jouw woning een stuk veiliger is. Je kunt het dan ook wel zien als het beste van beide werelden. Ben je op zoek naar nog meer woon ideeën om je huis te stijlen? Bekijk dan eens één van onze andere woon categorieën. Hier vind je alles voor binnen en buiten, alles omtrent lifestyle en wonen en natuurlijk de laatste woontrends!

Gerelateerde berichten

Recente berichten