Vijf soorten staande lampen voor binnen

Is je interieur hoognodig aan vernieuwing toe? Overweeg dan eens om te spelen met je verlichting. Verlichting neemt namelijk een belangrijke plaats in binnen jouw interieur. Door simpelweg je verlichting aan te passen, kun je al zorgen voor de nodige sfeer in huis. De optimale lampen om dit mee te doen zijn staande lampen. Staande lampen zijn niet alleen goed voor de verlichting in huis, ze zijn daarnaast ook nog enorm decoratief.

Staande lampen voor binnen zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen, van klassiek tot landelijk en modern. Zo vind iedereen een staande lamp die bij zijn of haar interieur past. Voor staande lampen is altijd wel een geschikte plaats te vinden. Dit soort lamp past bijvoorbeeld naast je favoriete zetel. Staande lampen zorgen niet alleen voor sfeer en gezelligheid. Je kun ze ook even goed gebruiken als leeslamp. Daarnaast is dit type lamp ook een uitstekend alternatief als muur of plafondverlichting niet kan geplaatst worden. Dit komt omdat ze makkelijk verplaatsbaar zijn, waardoor er altijd wel een stopcontact binnen handbereik is. In dit artikel gaat Sfeer & Wonen een stukje dieper in op de staande lamp. Wij geven je graag inspiratie voor deze vijf staande lampen voor binnen!

Industriële staande lampen passen in elk interieur

Industriële staande lampen winnen van jaar tot jaar aan populariteit en zijn daarom elk jaar weer tussen de woontrends terug te vinden. Je herkent ze makkelijk aan hun robuuste en stevige uitstraling. Industriële staande lampen zijn beschikbaar in meerdere materialen zoals metaal, staal, ijzer of beton. Industriële staanlampen zijn samengesteld uit opvallend grote onderdelen. Dat is vooral het geval voor hun decoratieve kappen. Een ‘verouderde’ verweerde of retro look maakt deze populaire lamp compleet. Ze passen daarom niet alleen in een industrieel interieur en bouwstijl, maar juist in elk type wooninrichting. Hou je van industriële staande lampen voor binnen. Twijfel dan niet en voeg ze bijvoorbeeld ook eens toe aan een landelijk interieur.

Een staande booglamp staat nooit in de weg

Wil je op één specifieke plaats in je interieur meer licht hebben? Dan kan een staande booglamp de oplossing zijn. Dit soort staande lampen kan makkelijk achter een kast geplaatst worden, zodat hij eigenlijk op geen enkele plaats in de weg staat. Het licht van een staande booglamp schijnt van bovenaf. Dat is vooral handig bij het lezen. Daarbij kan bij heel wat staande booglampen hun buiging aangepast worden. Zo kun je makkelijk de lichtinval regelen waardoor je telkens voor een andere sfeer in huis zorgt.

Landelijke staande lampen

Landelijke staande lampen passen perfect bij inrichting bestaande uit vooral natuurlijke materialen. Dit zorgt er namelijk voor dat de rustieke uitstraling van dit soort lampen aanzienlijk wordt verhoogd. Vooral landelijke staande lampen uit hout zijn populair. Dit natuurlijk materiaal past namelijk perfect bij een landelijke bouwstijl en in een landelijk interieur. Een ander natuurlijk materiaal voor landelijke staande lampen is bamboe dat vooral de laatste jaren aan belangstelling wint.

Design vloerlamp 

Voor wie van design houdt, is er ook heel wat keuze aan design vloerlampen. Ze zijn vaak afkomstig van bekende ontwerpers. Naast design vloerlampen uit eigen land, komen ze vaak uit het buitenland en vooral uit Denemarken. Deze design staande lampen zijn verkrijgbaar in meerdere modellen, soorten en afmetingen, van klein tot groot en daarom passend bij elke woonstijl. Je kunt kiezen voor een gewaagde uitvoering die een echte eyecatcher binnen jouw interieur wordt. Of juist voor een stukje onopvallend design voor de finishing touch met klasse!

Staande lamp driepoot

Een lamp die vele liefhebbers van design hanglampen zal weten te bekoren is ongetwijfeld de staande lamp op drie poten. Deze vloerlamp wordt ongetwijfeld de absolute blikvanger in elke woonkamer, zelfs in je slaapkamer. Ze doen het uitstekend in bijvoorbeeld een donker hoekje van je interieur. In de buurt van je (romantische) bank staan ze zeker ook niet mis. Strakke staande lampen met drie of zelfs meerdere poten staan ook mooi in een modern of in een industrieel interieur.

Sfeer & Wonen voor wooninspiratie voor binnen en buiten

Met het bovenstaande wooninspiratie artikel heb je de keuze uit vijf soorten staande lampen om jouw interieur een opfrisbeurt te geven. Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan gerust een kijkje op de rest van onze website. Sfeer & Wonen heeft een ruim aanbod aan allerlei wooninspiratie artikelen voor zowel binnen als buiten. Daarnaast houden wij je graag op de hoogte van alles wat met lifestyle en wonen te maken heeft!

Gerelateerde berichten

Recente berichten