Welke raambekleding houdt de warmte buiten?

Als het buiten warm is het vaak prettig als het binnen koel blijft. Passende raambekleding kan hieraan bijdragen. Zo kan het ervoor zorgen dat de warmte van de zon wordt weerkaatst en minder invloed heeft op de temperatuur in huis. In dit artikel lees je meer over de raamdecoratie die geschikt is voor het buiten houden van de warmte.

Shutters

Om de warmte buiten te houden zou je ook voor shutters kunnen gaan. Dit zijn een soort kantelbare luiken die voor de ramen worden geplaatst. Vaak zijn ze van hout gemaakt en kun je shutters op maat bestellen. Het is een sfeervolle aanvulling aan je interieur. Je kunt de horizontale luiken draaien zoals jij dat wil, je bepaalt dus zelf het lichtinval in de ruimte. Op het moment dat de zon schijnt en je de warmte buiten wilt houden kun je ze volledig dicht zetten. Dan heb je binnen weinig last van de warmte van buiten. Op die manier kun je het koel houden in huis.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ook geschikte raamdecoratie om de warmte mee buiten te houden. De rolgordijnen worden aan de kozijnen van het raam bevestigd. Zelf kun je bepalen in hoeverre je de rolgordijnen uitrolt. Als het buiten erg warm is kun je ervoor kiezen om de rolgordijnen volledig uit te rollen. Dan dringt de warmte in mindere mate je woning binnen. Een extra optie is bovendien dat je de rolgordijnen bestelt in een zonwerende stof. Vaak is de laag stof dan voorzien van een speciale coating die de zon reflecteert. Dan heb je binnen al helemaal weinig last van de warmte buiten.

Plisségordijnen

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar plisségordijnen zijn bij uitstek geschikt als raambekleding om de warmte buiten te houden. Dit type gordijnen wordt aan het kozijn van het raam bevestigd. Het is ook geschikt als raamdecoratie kunststof kozijnen. Aangezien het aan het raamkozijn wordt bevestigd, ontstaat er een laag van lucht tussen de raambekleding en het glas. Dit zorgt ervoor dat je de warmte goed buiten kunt houden. De laag werkt namelijk isolerend.

Vouwgordijnen

Ten vierde zijn ook vouwgordijnen een geschikte optie. Vouwgordijnen geven een warme sfeer aan de ruimte en passen vaak goed bij een knus landelijk interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen. Er zijn meerdere kleuren en je kunt zelfs voor een transparante versie gaan. Op het moment dat je de vouwgordijnen uitvouwt, weren ze de warmte van de zon en blijft de temperatuur binnen prettig. 

Gerelateerde berichten

Recente berichten