Meer comfort in huis en geen onnodig hoge energierekening met isolatieglas

Een gebouw verliest altijd veel warmte via de ramen. Daardoor wordt de energierekening ook automatisch hoger. Natuurlijk wil je een onnodig hogere energierekening voorkomen. Bovendien wil je natuurlijk ook meer comfort in je huis. Een goede manier om comfort in huis te verhogen en een onnodig hoge energierekening te voorkomen is door te kiezen voor isolatieglas. Vervang dus het enkel glas of het oude dubbelglas in je woonhuis voor een betere variant! Je kunt overigens ook gelaagd of mat isolatieglas bestellen. Wil je je huis optimaal isoleren. Dan is het bestellen van HR++ isolatieglas het overwegen waard. Dit glas heeft namelijk nog betere isolatiewaarde. Meer weten? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer!

Isolatiewaarde en varianten isolatieglas

Bij het kiezen van het juiste glas moet je letten op de isolatiewaarde en op de verschillende varianten. De isolatiewaarde van de verschillende soorten glas lopen uiteen. Natuurlijk wil je weten hoe goed een bepaald soort glas isoleert. De isolatiewaarde van glas is afhankelijk van de U-waarde. Dit getal geeft de grootte van de warmtestroom door een constructie aan. Glas met een lage U-waarde isoleert het beste. De U-waarde van standaard-isolatieglas is 2,8. HR+. HR++ en HR+++triple glas hebben een betere isolatiewaarde en dus een lagere U-waarde. HR+++ triple glas heeft de beste isolatiewaarde en dus de laagste U-waarde.

Er moet bij het kiezen van het isolatieglas ook gelet worden op de verschillende varianten. Het glas moet de juiste dikte hebben. Bij ruiten met een groot oppervlak moet het glas dikker zijn, De minimale glasdikte is 4 mm binnen en 4 mm buiten, terwijl de maximale glasdikte 6 mm binnen en 6 mm buiten is. Op aanvraag kan dikker glas worden besteld. Om het voor jou juiste glas te bepalen moet er dus een sterkteberekening worden gemaakt. Dit kun je zelf doen aan de hand van door de leverancier van het glas verstrekte tabellen. Vind je dat te ingewikkeld? Uiteraard kan dan ook de leverancier van het glas een sterkteberekening voor het voor jou juiste glas maken. 

Ventilatieroosters zorgen voor de noodzakelijke luchtverversing

Schone lucht is goed voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om goed te ventileren. Is je woning goed geïsoleerd door het aanbrengen van isolatieglas? Dan neemt de vochtigheidsgraad toe en er is minder luchtverversing. Er moet dus gezorgd worden voor goede luchtverversing. Daarom wordt aangeraden om samen met het glas direct ventilatieroosters mee te bestellen. Die ventilatieroosters kunnen eenvoudig boven de ramen worden geplaatst. Ze zorgen dan voor de noodzakelijke luchtverversing. Bovendien voorkomen deze ventilatieroosters condensvorming op het glas. Ventileren met ventilatieroosters is te verkiezen boven het ventileren met openstaande ramen, want isolatievensters zijn inbraakveilig, insecten werend en vrij van regeninslag. Bestel je ventilatieroosters? Dan berekent de leverancier van het isolatieglas het juiste formaat van het glas. Hierdoor heb je altijd isolatieglas op maat gemaakt!

Overtuigd van de waarde van isolatieglas?

Isolatieglas zorgt niet alleen voor meer comfort in huis. Ook kun je nog eens aanzienlijk besparen op je energierekening. Ben jij na het lezen van het bovenstaande artikel overtuigd van de waarde van isolatieglas? Bekijk dan zeker eens wat mogelijk is bij jou thuis! Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Neem dan zeker een kijkje in één van onze andere wooncategorieën. Sfeer & Wonen houd je op de hoogte van de laatste woontrends, alles omtrent lifestyle en wonen en inspiratie voor zowel binnen als buiten!

Gerelateerde berichten

Recente berichten