Praktische opbergtips voor een klein huis

Klein wonen wordt steeds populairder, denk maar aan de opkomst van de zogeheten Tiny Houses. In veel van deze huizen worden er daarom creatieve opbergmogelijkheden bedacht om alle spullen kwijt te kunnen. Op het gebied van opbergtips voor een klein huis hoef je dus niet zelf het wiel uit te vinden. Door de kunst af te kijken van ontwerpers van een Tiny House kan ook jij opgeruimd wonen in een klein huis. Daarvoor hoef je niet perse in een Tiny House te wonen want ook in jouw kleine huis telt iedere vierkante meter. Lees snel het artikel van Sfeer & Wonen en start met het functioneel opbergen van jouw spullen!

Ga voor een praktisch bed en andere opbergtips voor de slaapkamer

In de slaapkamer is het handig om een bed uit te kiezen met lades zodat je daar spullen in kunt opbergen. Hierdoor hoeft het er geen extra kast in de kamer te staan dus dat bespaart erg veel ruimte. Misschien is een kledingkast in de slaapkamer zelfs wel helemaal niet meer nodig. Als je wel een kast in je kamer hebt staan is het aan te raden om gebruik te maken van ladeverdelers. Hierdoor kun je je kast op een slimme manier indelen. Daarnaast kun je ook overwegen om seizoen kleding in vacuüm te verpakken. Hierdoor kun je de kleding tot een mini pakketje vormen en neem het erg weinig ruimte in beslag. Vooral met een dikke winterjas is dit het proberen waard!

Hang spullen op om ruimte te besparen

Je wilt elke vierkante meter in je huis zo goed mogelijk benutten. Wanneer je spullen kunt ophangen, maak daar dan gebruik van! Je kunt bijvoorbeeld gordijnringen gebruiken om spullen op te hangen. Deze maak je dan vast aan een kleerhanger zodat je alles georganiseerd en overzichtelijk kunt terug te vinden. Zo hang je heel gemakkelijk verschillende sjaals en hoofddeksels op en hoef je niet de hele kast door te spitten om ze terug te vinden.

Verder kun je gebruik maken van bakjes aan de wand of aan de muur om spullen in op te bergen. Zo kun je in de keuken al je bestek en kruiden in een bakje aan de muur ophangen. Op die manier kun je er gemakkelijk bij en het bespaart veel ruimte. Ook in de badkamer is het aan te raden om een opbergvakje aan de muur op te hangen. Je zult zien dat je verbazingwekkend veel kwijt kunt aan de muur.

Heb jij genoeg opbergruimte thuis?

Woon jij klein en ga je gebruik maken van deze handige tips? Of heb je genoeg opbergruimte thuis? In welke situatie je ook zit, een opgeruimd huis kan nooit kwaad. Maak dus zeker gebruik van deze opbergtips! Ben je op zoek naar nog meer handige tips en tricks? Neem dan eens een kijkje in één van de andere woon categorieën van Sfeer & Wonen. Hier vind je bijvoorbeeld alles over lifestyle en wonen, de laatste woontrends en allerlei wooninspiratie voor binnen en buiten!

Gerelateerde berichten

Recente berichten