Haal de kerst in huis: zo maak je een kerststukje

Wie is er niet mee groot geworden. De oeroude traditie van het kerststukje. Het is de ultieme manier om de kerstdecoratie in huis helemaal compleet te maken. Zonder een kerststukje op tafel is de tafelsetting nog echt niet af. Een kerststukje kun je op veel verschillende manieren maken. De tips in dit artikel van Sfeer & Wonen helpen je een (kerst)stukje op weg. Daarna kun je zelf bekijken of je wilt gaan voor een minimalistische stijl, een traditionele stijl of een meer Scandinavische stijl. Lees hieronder onze praktische tips en tricks om te lezen hoe je te werk gaat.

Wat heb je nodig voor het maken van een kerststukje?

Om goed voorbereid aan de slag te gaan is het handig om alle benodigdheden alvast paraat te hebben. Hierdoor kun je straks in een keer door. Allereerst heb je een blok oase nodig om straks de takken in te prikken. Ook heb je een schaal, mand of mooie vaas, een mes, schaar en leuke kerstdecoratie zoals kerstballen en kerstfiguurtjes nodig. Natuurlijk kan een beetje groen ook niet ontbreken. Qua groen voor je kerststukje ben je helemaal vrij om te kiezen wat je wilt. Een paar aanraders zijn: de fijnspar, de douglasspar, de kronkelhazelaar en een tak met besjes doet het altijd goed.

Zo maak je een kerststukje

Nu is het echt tijd om de kerstvibes in huis te halen! Leg het stukje oase in een emmer water neer en laat het zichzelf volzuigen met water. Als het helemaal donkergroen is geworden kun je het uit de emmer halen. Vervolgens snijd je het stuk op de goede maten zodat het in jouw schaal of vaas past. Om het stukje oase kun je nu een aantal takken gaan plaatsen. Zorg ervoor dat alle takken mooi op elkaar aansluiten en er geen lege plekken te zien zijn. Daarna kun je in de hoogte gaan werken door takken iets meer rechtop te plaatsen. Tussen de takken kun je alvast wat kerstdecoratie plaatsen. Als er bijvoorbeeld een lege plek tussen zit kun je daar een kerstfiguurtje neerzetten.

De laatste details aan je kerststukje

Met de bovenstaande tips begint je kerststukje al aardig vorm te krijgen. Je kunt eventueel nog wat extra takken toevoegen als je nog kale plekken ziet. Anders kun je nu de kerstdecoratie gaan toevoegen. Hier zijn geen regels voor. Het is maar wat voor stijl je zelf graag wilt. Houd je van een Scandinavische kerststijl? Dan kun je bijvoorbeeld witte kerstdecoratie toevoegen om het rustig te houden. Ga jij met kerst liever ‘all the way‘? Ga dan gerust los met gekleurde lampjes, kerstmannen en andere kleurige kerstdecoratie.

Sfeer & Wonen wenst iedereen fijne kerstdagen!

Met onze tips en tricks voor het maken van een kerststukje, zorg jij echt voor de finishing touch op je kerstdecoratie. Genieten van de kerstdagen is een makkie met alle sfeervolle kerst inrichting bij jou thuis. Sfeer & Wonen wenst iedereen enorm fijne kerstdagen en hopelijk krijgt iedereen leuke woonartikelen cadeau! Zien hoe je deze cadeaus binnen je inrichting kunt verwerken? Dan kijk je natuurlijk in één van onze wooninspiratie categorieën voor binnen en buiten. Of bekijk onze laatste woontrends en alles omtrent lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten