Sfeer & Wonen trends: Industrieel wonen

Een industriële stijl van je interieur is tegenwoordig een van de meest bekende woontrends. Industriële meubels vind je daarom in vele woningen terug tegenwoordig. Door te kiezen voor een industriële stijl met grote en stoere aandachtstrekkers creëer je veel meer uitstraling en ruimte binnen je huis. Alleen waar moet je nou precies beginnen als je dit binnen je interieur wilt creëren? In dit artikel vertelt Sfeer & Wonen je graag meer over wat je moet weten over de woontrend industrieel wonen.

De basis van industrieel wonen

De basis van industrieel wonen bestaat uit ruimtelijke meubels en minder accessoires. Je kiest voor robuuste, grote meubels en weinig accessoires. Je meubels zijn de blikvangers van je interieur en geven het een modern en stoer karakter. Tevens kleur wordt weinig gebruikt bij industrieel wonen. Je speelt hooguit met verschillende kleuren van je eetstoelen bijvoorbeeld.

Je tafel is en blijft de blikvanger. De meest gebruikte stoffen bij industrieel wonen zijn leer. Doordat je weinig gebruik maakt van kleuren en stoere materialen gebruikt moet je erop letten dat je woning wel sfeervol en knus blijft. Hier kan je voor zorgen door bijvoorbeeld mooie industriële lampen te kiezen die ondanks hun stoere uitstraling een warme en knusse invloed geven in je woonkamer. Een paar strakke en stoere kussens en een sierkleed op je bank maken de sfeer helemaal af en geven je huis een knusse uitstraling.

Je eigen creativiteit gebruiken

Op het moment dat je zelf graag je handen uit de mouwen steekt en creatief ingesteld bent dan is industrieel wonen perfect voor je. Je kan met vele makkelijke materialen een stoere uitstraling binnen je woning creëren. Met een draad, lamp en een ijzeren ton creëer je al een retro hanglamp. Op deze manier bepaal je de stijl van je interieur helemaal zelf met een eigen persoonlijke uitstraling.

Als je een echte industriële look wilt creëren dan is het slim om ook aan de muren te denken. Als je gebruik maakt van steen, beton of bakstenen dan heb je al snel een echte industriële look te pakken die perfect past bij je industriële meubels. Ook kan je ervoor kiezen om een muur helemaal niet te bewerken en gewoon kaal te laten, of je kiest juist voor een betonlook. Als je het liever iets speelser hebt dan kan je iedere baksteen een andere kleur geven of gebruik maken van een ander voegmateriaal. Op deze manier kan je bijvoorbeeld de sfeer creëren van een oud verlaten industrieel pand, zoals een fabriek.

Sfeer & Wonen voor woontrends en meer

Hopelijk heb je na het lezen van bovenstaand artikel de nodige woon- en interieur inspiratie opgedaan als het gaat om de woontrend industrieel wonen. Naast de laatste woontrends kun je bij Sfeer & Wonen ook terecht voor zoveel meer. Bekijk ook zeker eens één van onze andere woon categorieën voor zowel binnen en buiten. Daarnaast houden wij je graag op de hoogte van alles omtrent lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten