De voordelen en mogelijkheden van duo rolgordijnen

Het gebruik van gordijnen binnen jouw interieur is van groot belang! Alle soorten gordijnen zullen de sfeer in je huis min of meer beïnvloeden. Vooral de combinatie van warme kleuren en de lichtinval vergroten de gezelligheid in je woonkamer. Met dit in gedachte treden duo rolgordijnen de laatste jaren nadrukkelijker op de voorgrond. Ze worden van jaar tot jaar populairder en passen in ieders interieur, van retro en landelijk tot industrieel en trendy. Voor elk soort interieur zijn er bijpassende duo rolgordijnen beschikbaar. 

Duo rolgordijnen staan bekend om hun twee verschillende stoflagen die met elkaar meebewegen. Die banen zijn afwisselend transparant en niet-transparant. Standaard duo rolgordijnen zijn ongetwijfeld de meest verkochte duo rolgordijnen op maat van dit moment, maar laat je ook vooral inspireren door andere varianten. Benieuwd waarom duo rolgordijnen binnen jouw interieur niet kunnen ontbreken? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer over het type gordijn en zet alle voordelen voor je op een rijtje!

Zelf je lichtinval regelen

Omdat je de stoflagen van duo rolgordijnen langs elkaar kunt bewegen, kun je de gewenste lichtinval makkelijk zelf regelen. Dit stelt je in staat om de sfeer in je woning zelf te bepalen. Je kunt er voor kiezen om je duo rolgordijnen volledig te sluiten, ze volledig te openen of voor een gedeelte open te zetten. Volledig geopende duo rolgordijnen zorgen voor een maximale lichtinval, maar zorgen daarbij ook nog voor de nodige privacy met hun beperkte inkijk van buiten. Afhankelijk van de positie van het gordijn zorgen de decoratieve banen voor een wisselende lichtinval en daar bijbehorende sfeer. Het voordeel van duo rolgordijnen is dat je zelf makkelijk kiest voor het soort lichtinval. Je bepaalt hiermee zelf de sfeer die je op dat moment aan bijvoorbeeld je woonkamer mee wilt geven.

De bediening van duo rolgordijnen

Over de bediening van je duo rolgordijnen hoef je je ook geen zorgen maken. Dit gebeurt vaak via een geruisloos kettingmechanisme. Voor extra gebruikscomfort zijn er ook gemotoriseerde rol jaloezieën of duo rolgordijnen verkrijgbaar. De motor wordt onzichtbaar geplaatst in het oprolsysteem. Bij volledig omhoog getrokken duo rolgordijnen zitten deze mooi opgeborgen in een aluminium cassette. Gebruiksgemak en design gaan hiermee perfect in elkaar op!

Duo rolgordijnen op afstand bedienen gebeurt via radiogolven. Die werken geruisloos maar zijn wel veilig voor zowel mens als dier. Om je duo rolgordijnen automatisch te openen of te sluiten, hoef je zelfs de schakelaar of afstandsbediening niet eens richten op de ontvanger. Een signaal via radiogolven dringt zelfs dwars door de muren van woningen.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Net zoals veel woonfanaten een doe-het-zelver? Dan zijn op maat gemaakte duo rolgordijnen wellicht iets voor jou. Duo rolgordijnen zijn vergezeld van een duidelijke handleiding zodat je ze zelf kunt plaatsen. Mocht je zelf niet aan de slag willen, dan kun je ook altijd een beroep doen op een professionele plaatser van duo rolgordijnen.

Trends 

Raamdecoratie zoals duo rolgordijnen zorgen niet alleen voor voldoende privacy. Ze beschermen je interieur tegelijk voor de schadelijke invloed van het zonlicht. Wel is het belangrijk om de gekozen duo rolgordijnen te laten passen bij je interieur. Bij duorolgordijn.eu heb je de keuze uit een ruime collectie duo rolgordijnen bestaande uit verschillende materialen, kleuren en patronen. Binnen de woontrends voor 2021 staan basic tinten en materialen bovenaan. Meer recente trends zijn metallic of zilverkleurige rolgordijnen of gordijnen met leuke prints of tekeningen.

Overtuigd van duo rolgordijnen?

Na het lezen van het artikel over duo rolgordijnen ben je wat Sfeer & Wonen betreft helemaal op de hoogte van de werking en voordelen van duo rolgordijnen. Naast het feit dat duo rolgordijnen praktisch en makkelijk te bedienen zijn. Zijn dit wat ons betreft opgesomd de grootste voordelen:

  • Makkelijk te plaatsen;
  • Relatief goedkoop;
  • Maximale privacy;
  • Lichtinval kun je makkelijk regelen;
  • Past in ieder interieur;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Makkelijk bedienbaar, zelfs vanop afstand.

Heb je na het lezen van bovenstaand artikel de smaak te pakken en ben je op zoek naar meer manieren om binnen of buiten aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje op de rest van onze website. Ook voor de laatste woontrends en alles omtrent lifestyle en wonen ben je hier op de juiste plaats!

Gerelateerde berichten

Recente berichten