Sfeer & Wonen trends: Wat mag er anno 2021 niet missen in jouw interieur?

De woonkamer waar je al meer dan een jaar thuiswerkt, die is ondertussen vast aan een upgrade toe. Daarom zetten we de leukste woontrends van 2021 voor je op een rij. Ook vertellen je waarom een opstal- en inboedelverzekering onmisbaar is, juist nu. Benieuwd? Lees dan snel het wooninspiratie artikel van Sfeer & Wonen.

Goed om te weten

Zorgeloos wonen begint met een passende woonverzekering. Als je de juiste dekking kiest, kan deze je namelijk een hoop geld besparen. Van schade aan je favoriete designerstoel tot schade aan je woning door inbraak, brand, lekkage of extreem weer. Met de juiste inboedel- en opstalverzekering zijn zowel je waardevolle bezittingen als je opstal meer dan prima verzekerd.

Stukje natuur

Vanwege de pandemie trekken we steeds vaker de wandelschoenen uit de kast. Maar je kunt natuurlijk ook de natuur in huis halen. Reserveer de serre of een hoekje van de kamer voor een gezellige urban jungle. Of zet een vrolijke bos droogbloemen op tafel, deze trend gaat voorlopig toch nergens heen. Wel zien we dat de voorheen populaire pampaspluimen en plukjes gipskruid steeds vaker worden vervangen voor grotere droogboeketten die iets eigenzinniger zijn.

Japandi

Minimalistisch maar ook warm: van Japandi, ofwel Scandinavisch met een Japanse twist, krijgen we maar geen genoeg. Deze woontrend voelt fris, sober en sereen en is daarmee ideaal voor het voorjaar. We zien het terug in teddystoffen, organische vormen en neutrale tinten. Je kunt dan ook makkelijk meer Japandi in huis halen, bijvoorbeeld met een ultrazacht sierkussen van teddy op je bank. Of met een vaas of bijzettafel die uitgevoerd is in een organische vorm.

Ronde spiegel

De welbekende grote ronde spiegel is niet meer weg te denken uit de woontrends van 2021. Hang hem in de hal of boven een rechthoekig kastje. Of dichtbij een raam in je woon- of slaapkamer. Hierdoor weerkaatst de spiegel het licht én uitzicht uit het raam, wat de illusie van een extra raam wekt. Zo komt er extra licht binnen en lijkt de ruimte ook nog eens groter.

Abstract lijnenspel

Minimalistische lijntekeningen zijn helemaal in lijn met de Japandi-trend. Deze hippe prints geven een abstracte weergave van een gezicht of lichaam. En juist omdat ze zoveel aan de verbeelding overlaten, passen ze goed in verschillende soorten interieurs van eclectisch tot clean. Je kunt zo’n dessin tegenwoordig vinden op allerlei woonitems, waaronder ingelijste prints, serviesgoed, plantenpotten en kussens. Maar natuurlijk kun je ook een middag gewoon lekker zelf aan de slag met kwast en papier.

Van welke trend gaat jouw hart het snelst kloppen?

We hopen dat je na het lezen van dit wooninspiratie artikel van Sfeer & Wonen leuke interieurinspiratie hebt opgedaan. Heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar nog meer woontrends, interieurinspiratie, tuinideeën of alles wat met lifestyle en wonen te maken heeft? Neem dan zeker een kijkje op de rest van de website!

Gerelateerde berichten

Recente berichten