Het kappen en verwijderen van bomen

Het kan om verschillende reden van belang zijn om een boom, of een aantal bomen te laten kappen. De oorzaak hiervan kan zijn dat je in de tuin of op het erf een aantal zieke bomen hebt staan. Het kan ook zo zijn dat je veel hinder ondervindt van een aantal grote bomen bij jou in de omgeving. Het kappen en verwijderen van bomen is vaak een onderwerp van discussie.

Zo zijn er regelmatig particulieren die hinder ondervinden van een boom die op gemeentegrond staat. Wanneer dit het geval is, kan bomen kappen moeilijker zijn dan wanneer dit voor particuliere doeleinden het geval is. Wil je als particulier een aantal bomen laten kappen? Ga dan op zoek naar een bedrijf die gespecialiseerd is in bomen laten verwijderen. Dit omdat het kappen van bomen vaak een bewerkelijke klus is. Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het kappen of rooien van bomen? Sfeer & Wonen vertelt je hier graag iets meer over!

Bomen kappen

Het kappen van bomen is vaak niet iets wat je zomaar even doet. Dit omdat bomen vaak hoog zijn, en je deze niet zomaar om kunt zagen met een kettingzaag. Wanneer je dit namelijk wel zou doen, bestaat de kans dat jij zelf, of je omgeving gevaar loopt. Het zal niet de eerste keer zijn dat het dak van een woning voor een gedeelte instort omdat er een boom op een onjuiste wijze wordt gekapt. Wanneer jij graag een aantal bomen wilt laten verwijderen uit je tuin of op je erf, is het dus belangrijk dat je op zoek gaat naar een gespecialiseerd bedrijf. Dit om de eenvoudige reden dat het kappen van bomen zorgvuldig dient te gebeuren. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar iedere willekeurige boom kunt laten verwijderen. Wanneer jij bijvoorbeeld op een monumentaal landgoed woont en graag bomen wilt laten verwijderen, zal je hier in veel gevallen eerst een vergunning voor aan moeten vragen bij monumentenzorg. Bij het laten verwijderen van bomen komt dus meer kijken dan je vooraf zou denken.

Een zieke boom kappen

Er zijn verschillende beweegredenen om een boom te laten kappen. Het komt bijvoorbeeld vaak voor dat er een zieke boom bij jou in de omgeving staat die verwijdert moet worden. Er zijn verschillende soorten ziektes die op kunnen treden in bomen, waardoor de boom gekapt zal moeten worden. Dit omdat deze desbetreffende boom niet meer te redden is. En wanneer deze boom niet gekapt wordt er verschillende gevaren kunnen ontstaan. Een zieke boom kan uiteindelijk zo erg verzwakken waardoor de boom uiteindelijk om zal vallen.

Een regelmatig voorkomende boomziekte is de letterzetter. De letterzetter is een kever en erg dodelijk voor bomen. Dit geldt met name voor naaldbomen. De letterzetter graaft namelijk allerlei gangen onder het schors van de boom. Hierdoor wordt de sapstroom van de boom verstoord, waardoor de boom een watertekort krijgt. De boom sterft langzaam af en zal uiteindelijk omvallen. Om te voorkomen dat de boom een gevaar gaat vormen van de omgeving, is het belangrijk dat zo’n zieke boom tijdig gekapt wordt. Ook in een esdoorn kan een ziekte optreden. Een zieke esdoorn wordt vaak geteisterd door een bepaalde schimmelvorm. Zo’n esdoorn is vaak niet te redden, waardoor ook zo’n esdoorn gekapt zal moeten worden. Er zijn diverse gespecialiseerde bedrijven die je in kunt schakelen voor het laten vaststellen van een ziekte in je boom, en voor het laten verwijderen van zo’n zieke boom.

Laat je informeren en inspireren door Sfeer & Wonen

Heb jij te maken met een boom die je wilt kappen? Of staat er een zieke boom bij jou in de buurt die op termijn een gevaar voor jouw erf of de wijk wordt? Dan heb je hopelijk naar aanleiding van het bovenstaande artikel wat meer informatie op gedaan over welke stappen je kunt nemen en waar je over na moet denken. Ons advies is om altijd een specialist in te schakelen. Hiermee zal je het beste resultaat verkrijgen! Hopelijk hebben we je genoeg geïnformeerd, maar ook voor inspiratie ben je bij Sfeer & Wonen op de juiste plaats. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste woontrends, alles voor binnen en buiten en hoe lifestyle en wonen hand in hand gaan.

Gerelateerde berichten

Recente berichten