Het tuingevoel op een kleine oppervlakte

Wie slechts een hele kleine tuin of binnenplaats heeft. Of alleen in het bezit is van het balkon, vindt het vaak lastig om hier een sfeer te creëren die echt past bij buiten zijn. De sfeer van een tuin. Toch is dat best mogelijk, met de juiste meubels en accessoires. Want buiten zijn en daarvan genieten, dat kun je overal. Of het nu in een grote tuin is of op een klein balkonnetje, dit is jouw plekje buiten. Op zoek naar het tuingevoel op de kleine oppervlakte? Lees dan de tips van Sfeer & Wonen.

Het gaat om de sfeer

Hoe groot de ruimte is die je hebt om buiten te zitten, dat doet er niet echt toe. Het gaat om de sfeer die je er weet te creëren. Een hele grote tuin die in zijn geheel betegeld is met grijze betontegels en geen enkele sfeer of kleur kent, lijkt minder op een tuin dan een gezellig balkon dat volop is aangekleed met planten en accessoires. Laat het idee dat jouw kleine binnenplaats of balkonnetje niet kan dienen als echte tuin, als volwaardige plek om lekker buiten te zijn dan ook maar snel los. Het is maar net hoe je de zaken aanpakt en inricht. Met een beetje goede wil is zelfs van een vierkante meter nog een tuintje te maken.

Zorg er allereerst voor dat er op jouw balkon (of binnenplaats, of mini-tuin) geen spullen staan die er niet per se hoeven te staan. Vaak zie je dat juist dit soort kleine buitenruimtes worden gebruikt als opslagplek voor wat binnen overbodig is. Maak de ruimte vrij van overbodige spullen en troep, dat ziet er meteen al een stuk gezelliger uit. Kijk vervolgens wat je kunt doen qua kleur. Is er een muurtje dat je in een vrolijke kleur kunt schilderen? Zijn er kleurrijke accessoires die je op kunt hangen of neer kunt zetten? Een beetje kleur aanbrengen kan een betonnen balkon omtoveren tot een vrolijk geheel, dus houd je vooral niet in.

Hoe richt je het in?

Zo’n kleine ruimte inrichten, dat doe je slim. Door alleen neer te zetten wat je écht nodig hebt. Hier geen grote loungesets, maar één of twee lekkere stoelen en een klein tafeltje, bijvoorbeeld. Kijk eens naar de balkonsets van Overstock Garden, deze zijn vaak goed geschikt voor een kleine ruimte. Let goed op de afmetingen, zodat je naast een plek om te zitten het liefst ook nog wat ruimte hebt om te lopen en om wat planten neer te zetten. Zo wordt het echt een tuin, al is de ruimte nog zo klein. Meer inspiratie voor je balkon vind je hier: https://www.overstockgarden.be/nl. Je zult zien: ook op een kleine ruimte kun je een prima tuingevoel creëren. Een kwestie van creatief en effectief omgaan met de ruimte die je hebt, en vooral denken in mogelijkheden.

Op zoek naar nog meer tuin ideeën of andere wooninspiratie?

Vond je dit artikel interessant en ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie voor binnen en buiten? Neem dan een kijkje op de rest van onze website. Van de nieuwste tuin ideeën tot woontrends tot alles omtrent lifestyle en wonen. Je vindt het allemaal op Sfeer & Wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten