Een houten overkapping in de tuin? Hier moet je aan denken!

Op zoek naar een nieuw klusproject om in je vrije tijd mee aan de slag te gaan? Het maken van een overkapping voor in je tuin is dan een uitstekend idee. Met een houten overkapping bereid je jouw tuin perfect voor op de de lente en zomer. Daarbij kun je met een overkapping met ieder weertype lekker buiten zitten. Ook kun je er allemaal spullen onder plaatsen zodat ze niet verregenen. Voorbereiding is natuurlijk cruciaal. Dus voordat je aan je nieuwe klusproject begint, kijk je op internet waar je gemakkelijk hout kunt bestellen. Zoek simpelweg op hout bestellen online en je begint goed voorbereid aan de klus!

Heb je hout online besteld? Dan is het daarna natuurlijk ook belangrijk om allerlei andere benodigdheden in te slaan. Ook de nodige inspiratie en ideeën voor je overkapping kunnen niet ontbreken. Wil je ook zoveel mogelijk buiten zitten en genieten van je tuin? Lees dan snel verder en Sfeer & Wonen geeft je de nodige ideeën en inspiratie voor het maken van een houten overkapping.

Waar begin je?

Een houten overkapping maken, maar waar moet je beginnen? Allereerst is het van belang om een mooi design uit te kiezen die bij je tuin past. Het is handig om eerst je wensen voor een houten overkapping op een rijtje te zetten. Dit zal het gemakkelijker maken om het uiteindelijke design uit te kiezen. Qua designs zijn er verschillende opties mogelijk. Zo kun je kiezen voor een minimalistisch design. Hierbij ligt het accent op het hout dat is gebruikt en verder komen er niet zo veel toeters en bellen bij kijken. Voor een wat luxere variant kun je overwegen om een zonwering te plaatsen bij de houten overkapping. Als je in de winter er lekker warm bij wilt zitten is een kachel een mooie keuze. Kortom, je kunt kiezen uit veel soorten extraatjes om het buiten allemaal net wat luxer te maken.

Welke soort hout gebruik je voor een houten overkapping?

Als je eenmaal een design hebt uitgekozen voor je houten overkapping. Dan zijn er nog wat andere keuzes die je moet maken. Kies je er bijvoorbeeld voor om de wanden dicht te maken? Dan kun je Zweedse rabatdelen gebruiken. Verder is het noodzaak om te zorgen voor een waterafvoer. Dit is iets wat sommige mensen in hun enthousiasme nogal eens vergeten. Vervolgens heb je alle designkeuzes gemaakt en ga je op zoek naar het juiste houtsoort. Een beetje aan het milieu denken kan hierbij geen kwaad. Kies daarom voor duurzaam tuinhout, dan draag je niet alleen een steentje bij aan het milieu, ook is het materiaal van topkwaliteit en enorm weerbestendig. Lariks Douglas hout wordt vaak gebruikt bij dit soort projecten. Dit komt omdat het materiaal ongeveer met allerlei weersomstandigheden 10 tot 15 jaar meegaat. Ook is dit type hout relatief betaalbaar en creëer je er een warme uitstraling mee. Andere soorten die wel eens gebruikt worden zijn: grenen en vurenhout. Zacht hout kun je beter niet gebruiken voor de vloer, maar voor de binnenkant van de houten overkapping zou dat wel weer kunnen.

Tuinideeën en wooninspiratie voor binnen

Heb je na het lezen van dit artikel inspiratie op gedaan voor jouw houten overkapping? Of ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor binnen en buiten? Dan is Sfeer & Wonen de plek bij uitstek! Wij houden je graag op de hoogte van de laatste woontrends, verschillende soorten wooninspiratie en woonideeën, maar ook alles omtrent wonen en lifestyle!

Gerelateerde berichten

Recente berichten

Het kappen en verwijderen van bomen

Om verschillende reden van belang zijn om een boom, of een aantal bomen te laten kappen. Toch is het kappen van bomen is vaak niet iets wat je zomaar even doet. Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het kappen of rooien van bomen? Sfeer & Wonen vertelt je hier graag iets meer over!

De voordelen en mogelijkheden van duo rolgordijnen

Het gebruik van gordijnen binnen jouw interieur is van groot belang! Alle soorten gordijnen zullen de sfeer in je huis min of meer beïnvloeden. Met dit in gedachte treden duo rolgordijnen de laatste jaren nadrukkelijker op de voorgrond. Benieuwd waarom duo rolgordijnen binnen jouw interieur niet kunnen ontbreken? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer over het type gordijn en zet alle voordelen voor je op een rijtje!

Een houten overkapping in de tuin? Hier moet je aan denken!

Op zoek naar een nieuw klusproject om in je vrije tijd mee aan de slag te gaan? Het maken van een overkapping voor in je tuin is dan een uitstekend idee. Met een houten overkapping bereid je jouw tuin perfect voor op de de lente en zomer. Sfeer & Wonen geeft je de nodige ideeën en inspiratie voor het maken van een houten overkapping.

Sfeer & Wonen trends: De retro woonstijl

Onder het mom van ‘Vroeger was alles beter’ licht Sfeer & Wonen de tijdloze retro woontrend uit. Een retro interieur of retro inrichting is allang niet meer de nieuwste woontrend. Toch is het een trend die elk jaar binnen wonen blijft terugkomen. Hierdoor wordt een retro woonstijl dan zowel als klassiek, tijdloos en modern gezien. Sfeer & Wonen geeft je graag iets meer informatie over de woontrend en ook een aantal handige retro interieur tips!

Op een slimme manier de tuin onderhouden

Wereldwijd staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Ook technologische ontwikkelingen voor de tuin blijven niet onopgemerkt. Met een robot grasmaaier heb je een slimme oplossing om de tuin te onderhouden. Benieuwd naar de functies, varianten en waarom je voor een robot grasmaaier moet kiezen? Sfeer & Wonen zet deze punten voor je op een rijtje!