Sfeer & Wonen trends: Een domotica systeem

De meeste mensen zullen nog niet direct van een domotica systeem hebben gehoord. Of weten nog niet precies wat dit systeem precies inhoudt. Toch is het een woontrend die steeds meer aan het opkomen is binnen de huishoudens van nu. Wij schreven bijvoorbeeld al eerder over dit onderwerp met een artikel over een slimme koelkast. In het kort is een domotica systeem een systeem waarin elektronica en netwerken samenkomen. Dit ten behoeve van de automatisering van processen. Dit kunnen processen binnen een bedrijf zijn, maar ook thuis. Veel mensen zien een domotica systeem als een uitkomst. Maar hoe kun je nu zo’n systeem thuis gebruiken? Je leest het in dit artikel van Sfeer & Wonen!

Een domotica systeem voor thuis

Een woning die voorzien is van domotica wordt ook wel een smart home genoemd. Dit omdat er in en rondom zo’n woning allerlei slimme toepassingen zijn gebruikt. Hierbij kun je onder andere denken aan een camerasysteem wat je te allen tijde in de gaten kunt houden. Dit omdat je eenvoudig op je smartphone in kunt loggen binnen dit systeem zodat je kunt zien wat er in en rondom je woning gebeurt op het moment dat je niet thuis bent. Ook de verlichting kan aangesloten worden op een domotica systeem. Dit zodat de verlichting in en rondom je woning aan gaat wanneer het donker is bijvoorbeeld. Dit alles gebeurt zonder dat je hier zelf nog maar nauwelijks iets voor hoeft te doen. Maar een smart home gaat echter nog verder dan deze twee voorbeelden.

Automatiseer het complete huis

Een smart home gaat verder dan alleen het automatisch instellen van verlichting en het op afstand in kunnen loggen op het camerasysteem. Wat dacht je bijvoorbeeld van het praten tegen je voordeur en de gordijnen? Dit zodat de voordeur opengaat wanneer jij dat wilt. Of als je de gordijnen open of dicht kunt doen wanneer jij daar zin in hebt. En wat dacht je van het bedienen van je rolluiken met behulp van spraakherkenning? Of het inschakelen van je koffiezetapparaat zonder dat je hiervoor op een knopje hoeft te drukken? Met betrekking tot een domotica systeem voor woningen is er echt van alles mogelijk. Het is zelfs mogelijk om het systeem zo uit te breiden en in te stellen dat je niets meer hoeft te doen met behulp van een afstandsbediening of door het bedienen van knopjes en panelen.

Ga jij ook voor (automatisch) gemak?

Na het lezen van het bovenstaande artikel ben je als het goed is meer op de hoogte van de woontrend betreffende een domotica systeem voor thuis. Je kunt het jezelf een stuk gemakkelijker maken. Maar ga jij nu ook thuis voor automatisch gemak? Ben je naast deze woontrend op zoek naar nog meer leuke wooninspiratie artikelen? Neem dan een kijkje op de rest van de website. In onze woon categorieën vind je alles voor binnen en buiten, alles over de combinatie van lifestyle en wonen én natuurlijk de laatste woontrends!

Gerelateerde berichten

Recente berichten