Sfeer & Wonen trends: De home office trends van 2021

Door de pandemie zijn de meeste mensen veel meer thuis gaan werken. Hierdoor werden de meubels in je home office een stuk belangrijker. Een uurtje op een houten stoeltje zitten is niet zo erg, maar dit houd je geen hele dag vol. Ook werd het ineens belangrijk voor velen dat de ruimte meer sfeer zou krijgen aangezien we hier nu veel tijd doorbrengen. In dit artikel van Sfeer & Wonen lees je hoe je jouw home office volgens de woontrends van 2021 kunt inrichten!

Een fijne en ongedwongen sfeer 

Om thuis fijn te kunnen werken is niet veel nodig. Je komt al een heel eind als je beschikt over de benodigde spullen zoals een laptop, telefoon en snel internet. Maar elke dag werken in een kaal, sfeerloos of donker kamertje wordt niemand blij van. Het is daarom ten eerste belangrijk dat je ergens gaat zitten waar voldoende daglicht naar binnen komt. Hoe meer daglicht, hoe meer energie je krijgt om lekker te werken. Ook van kleur krijgt een mens energie en dit geeft sfeer aan de ruimte. Leuke woonaccessoires maken het werken net iets prettiger. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plant, tafellamp, verschillende kandelaars en een klok. 

Clean desk, clear mind

Je kent de bovenstaande quote misschien wel. Maar hoe krijg je dit nou voor elkaar? Ten eerste heb je een bureau nodig. Een bureau aanschaffen is gelukkig niet heel lastig, je kent natuurlijk je eigen smaak het beste. Om hem schoon en opgeruimd te houden, en dus te voldoen aan de quote, is een opberglade of kastje in het bureau wel handig. Op je bureau kun je bakjes neerzetten waar je de belangrijkste spullen die je binnen handbereik wilt hebben neerzetten. Heb je nog meer spullen kijk dan waar je kastjes kunt plaatsen voor extra opbergruimte. 

Praktische gezelligheid 

Zoals we net al aangeven is het belangrijk om je thuiswerkplek een beetje gezellig te maken. Dit kun je ook doen met hele praktische items. Doordat je deze twee belangrijke dingen combineert, kun je een rommelige of te drukke werkplek voorkomen en echt ruimte besparen. Een aantal wandplankjes staan super leuk en deze kun je meteen gebruiken om bijvoorbeeld mappen en boeken op te zetten. Dit geldt natuurlijk ook voor een wandrek, wandschap, side table, trolley of een opbergkast

Zorg voor een goede werkhouding

Aangezien je op deze plek het grootste deel van je dag doorbrengt is het wel fijn als je comfortabel achter je bureau zit. Bij een goede werkhouding speelt de stoel een belangrijke rol. Dit moet een stoel zijn met een hoog zitcomfort. Wil je een stoel met armleuningen? Of zoek je er eentje op wieltjes? Moet de stoel een zachte, aangename stof hebben of kies je voor leer? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen. Zorg ervoor dat je onderarmen op de tafel leunen zonder dat je je schouders hoeft op te trekken. Leg je toetsenbord iets verder weg, zo steunen je armen goed op je bureau. Zit daarnaast met rechte rug en vermijd voorover hangen. Kijk dus bij het aanschaffen van een nieuw bureau welke stoel je erbij plaatst en of je dan op de juiste hoogte zit.

Een persoonlijke touch

Met een videocall wil je geen saaie, witte muur achter je hebben. De home office trend van 2021 is om je muur leuk en speels te maken. Wedden dat jij veel reacties krijgt van je collega’s en klanten op die gepimpte muur achter je? Daarom is het leuk om foto’s of andere persoonlijke items op te hangen en neer te zetten. Lekkere geurstokjes of geurkaarsen neerzetten is vooral voor jezelf heel fijn. Dit maakt het extra gezellig en vrolijkt je bovendien op. Zo creëer je echt een fijne en persoonlijke home office waar je in alle rust kunt werken. 

Op zoek naar nog meer wooninspiratie?

Met het lezen van het bovenstaande artikel ben je helemaal op de hoogte van alle woontrends die spelen omtrent jouw thuiskantoor. Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Bekijk dan gerust de rest van de website van Sfeer & Wonen hier vind je alles omtrent lifestyle en wonen en woonideeën voor zowel binnen als buiten.

Gerelateerde berichten

Recente berichten