Waarom ook bij jou thuis een slimme koelkast niet kan ontbreken!

Toen de eerste koelkasten op de markt kwamen waren consumenten allang blij dat ze hun etenswaren langer konden bewaren. Sinds de uitvinding van de moderne koelkast is er echter heel wat veranderd. De laatste jaren heeft er een explosieve groei van slimme apparaten in huis plaatsgevonden. Tegenwoordig kun je zelfs een ‘slimme koelkast’ kopen, een koelkast die precies inspeelt op de behoeften van de moderne consument. Als je al enige tijd een ouderwetse koelkast hebt staan, zul je versteld staan van de mogelijkheden die een slimme koelkast met zich meebrengt. Een slimme koelkast koelt je producten optimaal, zorgt ervoor dat je je vrieslades nooit meer hoeft te ontdooien, fungeert als multimediasysteem in je keuken (ja, echt), en is natuurlijk heel energiezuinig.

Groenten en fruit koelen

Normaal gesproken kun je groenten en fruit een paar dagen tot een week in de groentelade van de koelkast bewaren. Bij een slimme koelkast wordt die tijd verlengd. Je bewaart je groenten en fruit wel twee tot drie keer langer. Zo ga je voedselverspilling tegen en blijven al je gezonde producten fris en knapperig.

Energielabel A+++

Moderne koelkasten beschikken nagenoeg allemaal over energielabel A of hoger, zoals A+++. De nieuwste slimme koelkasten ook, maar deze apparaten doen er nog een schepje bovenop. Zo zijn er koelkasten die je met een druk op de knop laten zien wat er nog in staat, zonder dat je de deur open hoeft te doen. De deur wordt bijvoorbeeld transparant na een tik op het touchscreen. Zo voorkomt de slimme koelkast dat je te veel energie verliest bij het openen en sluiten van de koelkast. Of er zit een camera aan de binnenzijde, waardoor je zelfs op je telefoon kunt zien wat er nog in de koelkast staat. Handig als je in de supermarkt staat en je thuis vergeten bent te kijken wat je nog in huis had.

Multimedia

Het is ongelooflijk, maar sommige koelkast leveranciers hebben koelkasten ontworpen waarin een multimediasysteem zit. Hiermee volg je dus je favoriete tv-programma terwijl je in de keuken het diner staat te bereiden. Je kinderen kunnen een tekening maken op het ingebouwde scherm, naast het digitale boodschappenlijstje dat je er eerder die dag op hebt ingesteld.

Merken

Je vraagt je misschien af welke merken dit soort slimme koelkasten aanbieden. Bij de meeste grote leveranciers van koelkasten kun je al kiezen voor een slimme koelkast. Zo biedt staat LG bekend om zijn slimme koelkasten, maar ook bij Samsung en Bosch kun je gerust een slimme koelkast kopen. Hoe meer functionaliteiten je wilt, hoe hoger de prijs. Daar staat tegenover dat dit soort koelkasten lang meegaan en weinig energie verbruiken. Als je je oude koelkast inruilt voor een slimme, nieuwe variant, zul je dat zeker – in positieve zin – terugzien in je energieverbruik. Het oordeel van Sfeer & Wonen ten opzichte van een slimme koelkast, is dat deze zeker het aankopen waard is. Het vergt een investering, maar je zult jaren lang plezier hebben van je koelkast!

Gerelateerde berichten

Recente berichten