Zo investeer je in een vakantiewoning in Nederland

Het investeren in een vakantiewoning wordt de laatste jaren steeds interessanter. Het grote voordeel van een vakantiewoning is dat je het hele jaar lekker veilig in eigen land op vakantie kan. Daarnaast is het ook nog eens een stuk comfortabeler dan een caravan op de camping. Tevens is door de huidige lage spaarrente het een goede manier om een goed netto rendement te behalen. 

Door alle gesloten grenzen en reisadviezen is het vertoeven op een vakantiepark in Nederland populairder dan ooit. Ook in de komende jaren verwachten we dat de populariteit van een vakantie binnen Nederland enorm hoog zal zijn. Om deze reden is het juist nu een goed idee om te investeren in een tweede woning binnen Nederland. Sfeer & Wonen informeert je graag iets meer over hoe investeren in een vakantiewoning in zijn werk gaat, maar ook over de voordelen van het kopen en verhuren van een vakantiewoning. 

Hoe gaat het kopen van een vakantiewoning in zijn werk?

Wat zijn nou eigenlijk zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een vakantiewoning binnen Nederland? Om te beginnen zal je je af moeten vragen wat de doelstelling is van het kopen van een recreatiewoning. Wil je zelf gebruikmaken van de woning? Of wilt je rendement behalen uit de verhuur ervan? Je kan hier natuurlijk ook een combinatie van maken. Ook is het vooraf goed om je bijvoorbeeld eens laten informeren door een specialist op het gebied van vakantiewoningen zoals TopParken Verkoop. Zij vertellen alles wat je wilt weten over de aankoop en verhuur van jouw potentiële vakantiewoning.

De keuze voor de juiste locatie van je vakantiewoning

Voordat je begint aan de zoektocht naar een vakantiewoning, moet je overwegen op welke locatie je deze graag wilt aanschaffen. Het is heel belangrijk om te weten welke locatie je het meeste aanspreekt als je een tweede woning aanschaft. Je kan een prachtig vakantiehuis op een locatie aanschaffen waar je niks mee hebt, maar dan beleef je er ook geen plezier aan. Als je kiest voor een geweldige locatie dan moet je er wel rekening mee houden dat hier uiteraard ook een prijskaartje aanhangt. Aan de andere kant, op het moment dat je besluit de woning te verhuren dan zal je juist een hogere bezetting kunnen realiseren wat zorgt voor hogere huuropbrengsten.

De voordelen van het kopen van een vakantiewoning in Nederland

Op het moment dat je besluit om een recreatiewoning te kopen dan heeft dit vele voordelen. Je kan investeren op twee verschillende manieren in je nieuwe vakantiewoning. Je kan kiezen voor een investering met een variabel of vast rendement. Op het moment dat je zelf geen gebruik wilt maken van je vakantiewoning en puur investeert voor een gegarandeerd rendement dan kies je voor een vast rendement. Op het moment dat je de vakantiewoning alleen wilt verhuren als je er zelf niet aanwezig bent dan kies je voor een variabel rendement. In dit geval kies je voor een voor variabel rendement waarbij dit afhangt van de verhuuropbrengsten.

De voordelen van de verhuur van je recreatiewoning in Nederland

Op het moment dat je ervoor kiest om je woning te verhuren in Nederland dan kan je niet alleen extra inkomsten voor jezelf generen, maar tevens kan het je een belastingvoordeel opleveren. In de ogen van de Belastingdienst verlaag je de waarde van de vakantiewoning namelijk op het moment dat je deze besluit te verhuren als je er met name voor jezelf gebruik van maakt. Op het moment dat je voor een constante verhuur kiest heb je dit voordeel niet.

Overtuigd van de voordelen?

Ben je overtuigd van de voordelen voor het kopen van een vakantiewoning? Sla dan snel je slag en ga op zoek naar een vakantiewoning op één van de vele prachtige locaties die Nederland te bieden heeft. Natuurlijk blijft het niet bij een aankoop, daarna kan je van jouw vakantiewoning helemaal jouw eigen ding maken. Voor inspiratie neem zeker eens een kijkje in onze wooninspiratie categorieën voor binnen en buiten. Of bekijk de laatste woontrends en alles wat betreft lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten