Een tegelvloer of een PVC vloer?

Tegelvloeren en PVC vloeren hebben meerdere voordelen ten opzichte van tapijt en laminaat. Hierom wordt dus steeds meer voor deze opties gekozen. PVC vloeren hebben met laminaat gemeen dat het design hetzelfde kan zijn. De kleuren en tekeningen zullen hetzelfde zijn waarbij PVC meer voordelen heeft dan laminaat. Daarnaast kun je ook kiezen voor PVC met een tegelpatroon. Als je de imitatie niet mooi vindt en liever de voordelen van echte tegels wilt dan kun je natuurlijk ook voor een tegelvloer kiezen. Zoals je leest kun je voor een mooie vloer kiezen uit tegels of PVC. Maar welke vloer is nou voor jou geschikt? Daarbij helpt Sfeer & Wonen je graag iets verder op weg met dit wooninspiratie artikel!

De voordelen van PVC

Een PVC vloer bestaat uit lagen polyvinylchloride. Dit verschilt van laminaat wat gemaakt is uit lagen samengeperst hout. In PVC zit dus helemaal geen hout verwerkt. Vanwege de sterkte van polyvinylchloride wordt regelmatig voor PVC gekozen in plaats van laminaat. PVC is dan ook een duurzaam product met een sterke toplaag wat zich goed leent voor ruimtes waar intensief geleefd wordt. Een ander groot voordeel is dat PVC strak tegen de muur gelegd kan worden. Plinten zijn dus niet meer nodig, daar kan dus ook geen stof meer op blijven liggen.

PVC is, zoals gezegd, een duurzaam product. Het is sterk materiaal met een krasbestendige toplaag. Het materiaal polyvinylchloride heeft meer positieve eigenschappen. Zo werkt een PVC vloer geluiddempend. De vloer dempt minimaal 10 decibel en dempt tevens omgevingsgeluiden. Een PVC vloer kan daarnaast ontzettend goed de omgevingstemperatuur aannemen. Daarom wordt PVC ook vaak gekozen om op vloerverwarming te leggen. De vloer neemt snel de temperatuur van de vloerverwarming aan en voelt dan dus heerlijk warm. 

Een tegelvloer en zijn voordelen

Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen. Je kunt tegels zowel op de muur plaatsen als op de grond. Dit staat ontzettend goed in je toiletruimte, badkamer of als tegelwand in je keuken. Daarnaast geven tegels op de vloer een mooie en luxe uitstraling. Het plaatsen van tegels heeft veel voordelen. Tegels hebben namelijk een extra laag en zijn daarom kras- en stootbestendig. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Als je op zoek bent naar tegels voor op de vloer dan heb je ontzettend veel keuze. Keramische tegels zijn in veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar. Je kunt een enkele kleur kiezen, een natuursteen imitatie of een patroon. Dit is helemaal afhankelijk van jouw smaak. Als je tegels op andere plekken dan de woonkamer wilt leggen, zoals de keuken, het toilet of de badkamer, dan kun je ook andere gedurfde combinaties maken. Je kunt bijvoorbeeld de kleuren samenstellen met bijpassende wandtegels.

Vloertegels kunnen ontzettend modern en sfeervol zijn. Vloertegels zijn in meerdere formaten, kleuren en patronen te verkrijgen zodat je altijd een passende tegel kunt vinden. Tegels zijn een ontzettend handige keuze wanneer je huisdieren of kinderen hebt, ze zijn namelijk makkelijk schoon te houden. Je kunt de tegels goed dweilen zonder dat je op hoeft te passen met water. Daarnaast zijn tegels krasvast. Een tegelvloer is dus zeker een duurzame keuze. Tegels kunnen zelfs gelegd worden op vloerverwarming. Dit is ideaal zodat je in de winter een warme vloer hebt en in de zomer een koel huis. 

Maak jij de keuze voor een tegelvloer of een PVC vloer?

Na het lezen van dit artikel heb je als het goed is een beter beeld over tegelvloeren en PVC vloeren. Het is nu aan jou om de keuze te maken voor welk soort vloer jij kiest. Ben je naast je vloer op zoek naar nog meer inspiratie voor in en rondom het huis? Neem dan eens een kijkje in één van onze andere woon categorieën. Hier wordt je op de hoogte gehouden van de laatste woontrends, alles omtrent lifestyle en wonen en wooninspiratie voor binnen en buiten!

Gerelateerde berichten

Recente berichten