Hout verven: hoe doe je dat? En wat heb je nodig?

Als je hout wil gaan verven, dan is het belangrijk om eerst een bepaald stappenplan door te nemen. Je wilt natuurlijk het juiste resultaat, en een goed begin is het halve werk. Allereerst zorg je ervoor dat het hout vetvrij is, door lauwwarm water te gebruiken en ontvetter. Vervolgens ga je het hout schuren, met schuurpapier. Bekijk goed welk schuurpapier je nodig hebt, want dit ligt aan het hout. Als je hiermee klaar bent, maak je het hout nog een keer goed schoon. Dit doe je opnieuw met de ontvetter die je al gebruikt hebt bij de eerste stap. Als laatste zorg je dat de ruimte goed afgeplakt wordt. Dit is belangrijk, zodat je op de juiste manier kunt gaan verven. Ook is het belangrijk om schroeven die in de weg zitten los te schroeven, of eventuele andere onderdelen zoals bijvoorbeeld de deurklink. Heb je alle stappen doorgenomen? Dan kun je gaan beginnen met verven!

Sigma S2U Satin

Een goede houtverf die je kunt gaan gebruiken, is de Sigma S2U Satin. Deze verf is goed dekkend, kras- en slijtvast, makkelijk te verwerken, goed te reinigen en het is een mooie zijdeglanzende lakverf. Sigma S2U Satin kun je verkrijgen in verschillende kleuren, en als je deze online bestelt dan is het gemakkelijk om een kleur te kiezen. De meeste websites hebben namelijk een soort kleurwaaier, zodat je gemakkelijk alle kleuren kunt bekijken. Hierdoor zit er altijd een mooie kleur bij voor iedereen. Uiteraard kun je de verschillende kleuren ook bekijken als je deze verf in de winkel koopt. Zijn er ook nog andere goede verfsoorten voor hout?

Houtverf

Natuurlijk kun je ook voor een andere houtverf gaan. Er zijn verschillende merken naast Sigma die houtverf verkopen, zoals Wijzonol, Sikkens en Histor. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën, bijvoorbeeld mat lak, zijdeglans, hoogglans of buitenlak. Het ligt er maar net aan wat je mooi vindt en waar het hout zich precies bevindt. Uiteraard heb je voor buiten ander soort verf nodig dan voor binnen, omdat buitenverf bestand moet zijn tegen de weersomstandigheden. Wil je verf online bestellen? Dan kan dit gemakkelijk via een desbetreffende webshop, en vaak kun je per verf ook reviews lezen van klanten die de verf al eerder hebben gebruikt. Door de reviews door te nemen weet je wat je kunt verwachten. Daarbij is online bestellen hartstikke handig, want je hoeft er niet de deur voor uit. Heb je al een mooie kleur op het oog?

Gerelateerde berichten

Recente berichten