Een drietal praktische schoonmaaktips voor thuis

Als er één ding is waar velen van ons een hekel aan hebben dan is het toch wel schoonmaken. Vaak worden er smoesjes verzonnen om het maar weer een dagje vooruit te schuiven. Om vervolgens wanneer het zover is alsnog geen zin erin te hebben. Eigenlijk is het ook best logisch dat we dit uitstelgedrag vertonen. Na een lange werkdag heb je natuurlijk ook helemaal geen zin of energie meer om het hele huis schoon te maken. En dit geldt al helemaal wanneer je ook nog kinderen thuis hebt rondrennen die hun speelgoed overal laten slingeren. Toch is het schoonmaken van je huis iets dat regelmatig zal moeten regelen wanneer je niet in de rommel wilt leven. Een opgeruimd en schone woonkamer zorgt voor een hoop rust en ook de badkamer is gelijk een stuk meer ontspannen. Gelukkig schoonmaken hoeft niet vervelend te zijn dankzij de volgende drie schoonmaaktips van Sfeer & Wonen.

Tip 1: Hanteer de juiste volgorde

De allereerste tip voor het schoonmaken van je huis betreft de volgorde waarin je schoonmaakt. Heb je er al eens bij stilgestaan welke volgorde jij hanteert bij het schoonmaken? En of deze volgorde eigenlijk wel handig is? De volgorde waarin jij alles doet, is wel degelijk belangrijk voor het eindresultaat. Je wilt natuurlijk niet extra werk creëren. De eerste stap is opruimen. Slingeren er allerlei losse spullen rond in je woonkamer? Ruim deze dan eerst even op voordat je gaat schoonmaken. Na het opruimen kun je alles gaan afstoffen. Hiermee vang je natuurlijk niet alle stof in één keer, waardoor je na het stoffen kunt gaan stofzuigen. Tot slot is het tijd om de vloer te gaan dweilen, nadat al het stof en vuil verwijderd is.

Tip 2: Gebruik professionele microvezeldoeken

Een tweede praktische tip voor het schoonmaken van je huis is het gebruik van professionele microvezeldoeken. Dit kan echt een game changer zijn wanneer je deze nog nooit in je leven hebt gebruikt. Waarom? Microvezeldoeken maken schoonmaakmiddelen overbodig. En dat is natuurlijk fijn, aangezien het je sjouwen bespaart maar tegelijkertijd ook geld. Een professionele microvezeldoek bevat duizenden gespleten vezels, welke het vuil van het oppervlak schrapen. Tegelijkertijd zuigen ze het vuil naar zich toe en houden ze het stevig vast. Op die manier heb je een stralend resultaat, zonder strepen.

Tip 3: Het efficiënt reinigen van apparaten

Naast het afstoffen van je meubels en het stofzuigen en dweilen van de vloeren, wil je natuurlijk ook dat de apparaten in huis er goed uitzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wasmachine, de vaatwasser en het fornuis. Vaak vergeten mensen namelijk om deze machines te reinigen. Je wasmachine kun je bijvoorbeeld eenvoudig reinigen met baking soda. Hiervoor meng je baking soda met water en een scheutje azijn en laat je de wasmachine op een normaal programma draaien.

Na het lezen van deze drie tips kun je aan de slag met het schoonmaken van je huis. Sfeer & Wonen verzekert je dat jouw huis er daarna weer spic en span uit ziet. Ben je op zoek naar meer tips voor het huishouden, de laatste woontrends of op zoek naar wooninspiratie voor binnen of buiten? Neem dan gerust een kijkje op de rest van de website.

Gerelateerde berichten

Recente berichten

Het kappen en verwijderen van bomen

Om verschillende reden van belang zijn om een boom, of een aantal bomen te laten kappen. Toch is het kappen van bomen is vaak niet iets wat je zomaar even doet. Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het kappen of rooien van bomen? Sfeer & Wonen vertelt je hier graag iets meer over!

De voordelen en mogelijkheden van duo rolgordijnen

Het gebruik van gordijnen binnen jouw interieur is van groot belang! Alle soorten gordijnen zullen de sfeer in je huis min of meer beïnvloeden. Met dit in gedachte treden duo rolgordijnen de laatste jaren nadrukkelijker op de voorgrond. Benieuwd waarom duo rolgordijnen binnen jouw interieur niet kunnen ontbreken? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer over het type gordijn en zet alle voordelen voor je op een rijtje!

Een houten overkapping in de tuin? Hier moet je aan denken!

Op zoek naar een nieuw klusproject om in je vrije tijd mee aan de slag te gaan? Het maken van een overkapping voor in je tuin is dan een uitstekend idee. Met een houten overkapping bereid je jouw tuin perfect voor op de de lente en zomer. Sfeer & Wonen geeft je de nodige ideeën en inspiratie voor het maken van een houten overkapping.

Sfeer & Wonen trends: De retro woonstijl

Onder het mom van ‘Vroeger was alles beter’ licht Sfeer & Wonen de tijdloze retro woontrend uit. Een retro interieur of retro inrichting is allang niet meer de nieuwste woontrend. Toch is het een trend die elk jaar binnen wonen blijft terugkomen. Hierdoor wordt een retro woonstijl dan zowel als klassiek, tijdloos en modern gezien. Sfeer & Wonen geeft je graag iets meer informatie over de woontrend en ook een aantal handige retro interieur tips!

Op een slimme manier de tuin onderhouden

Wereldwijd staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Ook technologische ontwikkelingen voor de tuin blijven niet onopgemerkt. Met een robot grasmaaier heb je een slimme oplossing om de tuin te onderhouden. Benieuwd naar de functies, varianten en waarom je voor een robot grasmaaier moet kiezen? Sfeer & Wonen zet deze punten voor je op een rijtje!