Een drietal praktische schoonmaaktips voor thuis

Als er één ding is waar velen van ons een hekel aan hebben dan is het toch wel schoonmaken. Vaak worden er smoesjes verzonnen om het maar weer een dagje vooruit te schuiven. Om vervolgens wanneer het zover is alsnog geen zin erin te hebben. Eigenlijk is het ook best logisch dat we dit uitstelgedrag vertonen. Na een lange werkdag heb je natuurlijk ook helemaal geen zin of energie meer om het hele huis schoon te maken. En dit geldt al helemaal wanneer je ook nog kinderen thuis hebt rondrennen die hun speelgoed overal laten slingeren. Toch is het schoonmaken van je huis iets dat regelmatig zal moeten regelen wanneer je niet in de rommel wilt leven. Een opgeruimd en schone woonkamer zorgt voor een hoop rust en ook de badkamer is gelijk een stuk meer ontspannen. Gelukkig schoonmaken hoeft niet vervelend te zijn dankzij de volgende drie schoonmaaktips van Sfeer & Wonen.

Tip 1: Hanteer de juiste volgorde

De allereerste tip voor het schoonmaken van je huis betreft de volgorde waarin je schoonmaakt. Heb je er al eens bij stilgestaan welke volgorde jij hanteert bij het schoonmaken? En of deze volgorde eigenlijk wel handig is? De volgorde waarin jij alles doet, is wel degelijk belangrijk voor het eindresultaat. Je wilt natuurlijk niet extra werk creëren. De eerste stap is opruimen. Slingeren er allerlei losse spullen rond in je woonkamer? Ruim deze dan eerst even op voordat je gaat schoonmaken. Na het opruimen kun je alles gaan afstoffen. Hiermee vang je natuurlijk niet alle stof in één keer, waardoor je na het stoffen kunt gaan stofzuigen. Tot slot is het tijd om de vloer te gaan dweilen, nadat al het stof en vuil verwijderd is.

Tip 2: Gebruik professionele microvezeldoeken

Een tweede praktische tip voor het schoonmaken van je huis is het gebruik van professionele microvezeldoeken. Dit kan echt een game changer zijn wanneer je deze nog nooit in je leven hebt gebruikt. Waarom? Microvezeldoeken maken schoonmaakmiddelen overbodig. En dat is natuurlijk fijn, aangezien het je sjouwen bespaart maar tegelijkertijd ook geld. Een professionele microvezeldoek bevat duizenden gespleten vezels, welke het vuil van het oppervlak schrapen. Tegelijkertijd zuigen ze het vuil naar zich toe en houden ze het stevig vast. Op die manier heb je een stralend resultaat, zonder strepen.

Tip 3: Het efficiënt reinigen van apparaten

Naast het afstoffen van je meubels en het stofzuigen en dweilen van de vloeren, wil je natuurlijk ook dat de apparaten in huis er goed uitzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wasmachine, de vaatwasser en het fornuis. Vaak vergeten mensen namelijk om deze machines te reinigen. Je wasmachine kun je bijvoorbeeld eenvoudig reinigen met baking soda. Hiervoor meng je baking soda met water en een scheutje azijn en laat je de wasmachine op een normaal programma draaien.

Na het lezen van deze drie tips kun je aan de slag met het schoonmaken van je huis. Sfeer & Wonen verzekert je dat jouw huis er daarna weer spic en span uit ziet. Ben je op zoek naar meer tips voor het huishouden, de laatste woontrends of op zoek naar wooninspiratie voor binnen of buiten? Neem dan gerust een kijkje op de rest van de website.

Gerelateerde berichten

Recente berichten