Vier manieren om je tuin in één klap gezellig te maken

Vind je jouw tuin nou niet bepaald de meest gezellige plek? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen! In dit artikel van Sfeer & Wonen lees je vier tips die jou kunnen helpen om van je tuin (hoe groot of klein deze ook is) een knusse plek te maken waar iedereen graag in vertoeft. Lees je mee?

Ga voor een comfortabele tuinset

Een van de belangrijkste redenen dat mensen niet graag in hun tuin zitten is dat ze simpelweg niet comfortabel kunnen zitten. Daarom is de eerste stap natuurlijk het aanschaffen van een lekkere loungebank, een mooie tuintafel met bijpassende stoelen of simpelweg wat losse fauteuils. Een Van der Garde tuinset is bijvoorbeeld aan te raden voor wie van strakke tuinmeubelen houdt, in combinatie met comfort. Er zijn echter ontzettend veel winkels waar je tuinmeubelen kunt kopen, en deze zijn er heus niet enkel voor mensen met een grote portemonnee!

Ga de hoogte in

Een andere reden dat je tuin wat ongezellig kan aanvoelen is dat je planten mist die de hoogte in groeien. Als je geen boompjes hebt, een tuinhuisje of andere elementen die het uitzicht een beetje ‘breken’, kan alles nogal vlak en eentonig ogen. Daarom is de tweede tip dat je moet kijken hoe je de hoogte in kunt. Dit kan met beplanting, maar ook met een stapel bakstenen waar je een hoge plantenbak van maakt of met een luxe parasol die je in het middel van de tuin neerzet.

Ga voor plantenbakken in verschillende maten

Veel mensen zijn geneigd om plantenbakken allemaal in hetzelfde formaat te komen en dat is echt zonde. Je creëert er weliswaar uniformiteit mee, maar het is niet perse de meest gezellige en knusse optie. Juist als je voor potten gaat in allerlei verschillende formaten (en liefst ook verschillende kleuren), krijgt je tuin een speelse, levendige look. Als je dan ook nog gaat voor allerlei verschillende planten en een grote verscheidenheid aan kleuren weet je zeker dat je de visite met moeite je mooie tuin uit krijgt.

Aandacht voor de styling

Ben je eigenlijk wel tevreden met de indeling van je tuin maar mis je nog een persoonlijke touch? Zoek dan een stel mooie tuinkussens uit van waterafstotend materiaal en als het kan zelfs een buitenkleed. Er zijn veel kunststof kleden te koop die het prima doen in de tuin, gezien ze geen vocht opnemen en heel kleurecht zijn. Zeker een tuinkleed kan een wereld van verschil maken en de hele tuin in één klap gezellig maken. Missie geslaagd dus!

Gerelateerde berichten

Recente berichten