Een Ajax alarmsysteem doet meer dan je verwacht

De meeste mensen denken bij een Ajax alarmsysteem aan een alarm dat afgaat als er een raam of een deur van het huis wordt geforceerd. Er is echter nog veel meer dat een modern Ajax alarmsysteem kan betekenen voor de veiligheid van je huis zowel binnen als buiten. Een volledig systeem van Ajax is als een perfect spinnenweb. De hub is de spin in dit web, zo’n hub is als het ware het brein van het draadloze netwerk. Alle onderdelen van het systeem zijn altijd in contact met de hub. Je kan zelfs onderdelen van andere alarmsystemen aan je hub verbinden, zoals een Hikvision camera. In dit artikel van Sfeer & Wonen zie je de onderdelen die je aan de hub van je Ajax alarmsysteem kan verbinden allemaal op een rijtje.

Bescherming tegen water en vuur

Een alarmsysteem biedt niet alleen een upgrade op het gebied van inbraakbeveiliging. Een Leakprotect en Fireprotect geven jouw huis ook een effectieve bescherming tegen zowel waterschade als brand. De Leakprotect meldt alle detectie van water direct aan de hub. Een Fireprotect detecteert niet alleen rook, hij meet ook de temperatuur en slaat al alarm bij een te snelle stijging. Maar wat gebeurt er precies als de hub een alarm ontvangt?

De hub van een Ajax alarmsysteem

Een hub is per kabel verbonden met het internet en het stopcontact, maar als de energie uitvalt blijft deze nog lang actief dankzij de accu. Jij kan een app op je smartphone installeren, waardoor je via de hub toegang krijgt tot het beveiligingsnetwerk. Omdat je de andere onderdelen via deze app met je hub kan verbinden is de installatie een eenvoudige en dus een snelle klus. De hub filtert automatisch valse alarmen uit de meldingen. Zoals een bewegingssensor die de hond ziet lopen. Je kiest er uiteraard zelf voor of je de meldingen wilt ontvangen op je telefoon of dat ze naar een professionele meldkamer worden gestuurd. Ben je benieuwd naar de andere onderdelen van een alarmsysteem? Het internet staat er vol mee!

Hoogwaardige inbraakbeveiliging

Je vindt online een uiteenlopende selectie moderne onderdelen die je aan kunt sluiten op je hub. Zo is er de DoorProtect, die door middel van magneten altijd detecteert wanneer een deur of een raam wordt geopend. Je ziet technologische snufjes zoals een detector die op negen meter afstand aanslaat als er glas wordt gebroken. Er zijn sirenes met lampen die alarm kunnen slaan om inbrekers af te schrikken. Naast de app op je telefoon kan je de Hub bedienen met een afstandsbediening, hierop zit ook een paniek knop. Het makkelijkste is dat je naast deze en de andere onderdelen van een Ajax alarmsysteem ook onderdelen van andere producenten met je hub kan verbinden. Zo kun je ’s nachts op de telefoon de beelden van je Hikvision camera bekijken als de bewegingssensor buiten afgaat. Diverse merken hebben camera’s die een helder beeld in kleur kunnen vertonen, ondanks dat de omgeving erg donker is. Je huis is op deze manier veilig op een effectieve en toch eenvoudige manier.

Gerelateerde berichten

Recente berichten