Drie tips voor het inrichten van een kantoor

Groeit jouw bedrijf en ga je daarom verhuizen naar een groter kantoor? Super leuk, maar dan is het ook tijd voor een nieuwe kantoorinrichting. Door de vele opties kan het moeilijk kiezen zijn, en je zult niet de eerste zijn die een aantal belangrijke zaken over het hoofd ziet. Met een beetje hulp van de tips uit dit artikel wordt een kantoor inrichten een peulenschil, zelfs voor wie dat nog nooit heeft gedaan.

Geef je werknemers voldoende privacy

Niemand houdt ervan als een ander op je vingers zit te kijken terwijl je aan het werk bent. Dit is super irritant en zorgt er bij veel mensen voor dat ze zich maar slecht op hun gemak voelen en zich niet goed kunnen concentreren. Daarom is het belangrijk dat je je werknemers voldoende privacy gunt. Zet bureaus niet direct tegen elkaar aan, maar zorg ervoor dat er een scheiding tussen zit. Dit kan een tussenwandje zijn, maar ook een boekenkast of iets dergelijks. Zet bovendien mensen die met de rug naar elkaar toe werken niet te dicht op elkaar. Ook dat kan erg onaangenaam voelen, en de productiviteit negatief beïnvloeden.

Houd het rustig

Om een kantoor een beetje leven te geven kiezen veel ondernemers voor een kleurrijke inrichting. Vergeet echter niet dat een kantoor er eerst en vooral is om te werken, en dat teveel verschillende kleuren en accenten erg kunnen afleiden. Kies daarom voor een rustige basis, eventueel met wat kleine accenten, zoals kunstwerken of bureaustoelen met een gekleurde zitting. Ook zaken als pennen- en prullenbakken en andere bureauaccessoires houd je het beste rustig. Wil je toch uitpakken met een bijzonder accent? Ga dan voor aparte lampen, daar kun je in een kantoor namelijk echt alle kanten mee op, zonder dat het teveel afleidt.

Vergeet de planten niet

Doordat je in een kantoor maar weinig accessoires kunt gebruiken die de ruimte gezellig moeten maken, moet je dat op een andere manier doen. Daarom zie je doorgaans veel planten in kantoorpanden. Het is sowieso bewezen dat de kleur groen erg rustgevend en concentratiebevorderend werkt, maar planten geven ook nog eens verse zuurstof af aan de ruimte. Daarnaast zien ze er natuurlijk ook heel gezellig uit, en geven ze de ruimte wat leven mee. En laten we eerlijk zijn, dat kan elk kantoor wel gebruiken. Ga voor een paar grote eyecatchers, zoals een monstera of bananenplant, en zet eventueel wat kleinere exemplaren op de hoeken van de bureaus neer. Je zult zien dat de werkplekken er meteen inspirerender uitzien.

Gerelateerde berichten

Recente berichten