In drie stappen helemaal klaar voor de winter

Kun jij wel wat extra warmte en gezelligheid gebruiken deze winter? Je bent niet de enige! De winter is het perfecte seizoen om je huis een make-over te geven, want de meeste mensen brengen nu eenmaal veel meer tijd in huis door als de temperaturen dalen. Het voornaamste daarbij is dat het knusser wordt, dat je zachtere materialen gebruikt en dat comfort voorop staat. Maar hoe combineer je comfort met stijl? Dat lees je hier!

Investeer in een goede schapenvacht

Natuurlijk zijn schapenvachtjes het hele jaar door lekker zacht aan de voeten, maar in de winter is er echt niets fijner dan ’s ochtends wakker worden en op zo’n vachtje te stappen. Een echte schapenvacht is daarbij een stuk prettiger dan een neppe, en ziet er bovendien mooier uit. Een neppe schapenvacht wordt bovendien sneller vies en gaat niet zo lang mee. Je kunt een vachtje natuurlijk op de vloer leggen, maar als je echt dol bent op het materiaal drapeer je hem natuurlijk over een luie stoel heen, zodat je er lekker in weg kunt kruipen. Een zacht dekentje erbij en jij bent helemaal klaar voor de winter.

Koop mooie kaarsen en kandelaars

De temperaturen dalen tot het vriespunt, maar ook het aantal uren dat het licht is daalt aanzienlijk. En dan is het natuurlijk tijd voor kaarsjes! Of je nu kiest voor waxinelichtjes of statige dinerkaarsen, investeer gerust in een paar mooie kandelaars of waxinelichthouders. Ze geven namelijk super veel sfeer af, zeker als je ze in een groepje bij elkaar zet. Houd je van kleur? Ga dan voor een verzameling gekleurde stompkaarsen bij elkaar, of juist voor glazen kandelaars in diverse tinten, gecombineerd met bijpassende dinerkaarsen. Kaarsen zijn er namelijk niet alleen voor wat extra licht en warmte, ze maken je huis ook in één klap gezellig.

Winter in de keuken

Misschien is de keuken niet de eerste ruimte die je winterproof wilt maken, maar het is zeker slim om even stil te staan wat je daar nog nodig zou kunnen hebben. Heb je een fijne, liefst super grote mok om eindeloos veel thee uit te drinken? Heb je een super grote pan waarin je verse soep kunt maken voor de hele familie? En heb je genoeg groenten, vlees en andere zaken in de vriezer liggen voor die dagen dat je echt geen zin hebt om de deur uit te gaan? In de winter mag je best een beetje lui zijn, en een goede voorbereiding in de keuken kan je daar zeker bij helpen.  

Gerelateerde berichten

Recente berichten