Met deze drie tips wordt verhuizen een eitje!

Ga jij binnenkort verhuizen? Dan spreekt het voor zich dat je zo vroeg mogelijk begint met de voorbereidingen. Veel mensen vergissen zich enorm in de tijd die ze kwijt zijn aan het uitzoeken en inpakken van al hun spullen, laat staan hoe lang het duurt om alles over te verhuizen. Een verhuizing kan daardoor best de nodige stress met zich meebrengen, maar het goede nieuws is dat dat niet altijd het geval is. Met een slimme planning en her en der wat hulp is de klus zo geklaard. De drie beste tips om stressvrij te verhuizen? Die lees je hier!

Pak je spullen slim in

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk om op tijd te beginnen met inpakken (en spullen die je niet gebruikt weggooien of verkopen), maar ook hóe je inpakt is van belang. Je bent misschien geneigd om alle spullen in eenzelfde categorie in dezelfde doos te stoppen, maar dat is niet slim. Het is juist beter om te combineren. Wikkel je breekbare vazen bijvoorbeeld in zachte sjaals, en vul enkel de bodem van verhuisdozen met boeken, om daar vervolgens knuffels of kleding bovenop te leggen. Zo verdeel je het gewicht beter en zorg je er bovendien voor dat alles heel blijft tijdens de verhuizing.

Onder slim inpakken verstaan we natuurlijk ook het labelen van de dozen. Zet erop wat erin zit, zodat je na de verhuizing niet steeds tien dozen hoeft open te trekken om een specifiek item te vinden.

Maak een planning

Er zijn ontzettend veel zaken te regelen, en je zou bijna de helft vergeten als je niet oplet. Schrijf daarom alles op wat je moet doen, elk detail. Alle instanties waarbij je je adres moet wijzigen bijvoorbeeld, en vink af welke je al hebt gehad. Schrijf daarnaast op welke afspraken je met wie hebt gemaakt en wie wat doet, zodat ook daar geen onduidelijkheden (of ruzies) over kunnen ontstaan.

Schakel hulp in waar nodig

Of je nu naar een klein dorp verhuist of gaat verhuizen Rotterdam, Amsterdam of een andere grote stad, het is altijd meer werk dan je denkt. Schakel dan ook hulp in waar nodig. Een professioneel verhuisbedrijf, zoals Unimove,  beschikt over al het materieel, zoals verhuiswagens, verhuisliften, etc. zodat je zeker weet dat al je spullen zonder kleerscheuren arriveren. Bovendien hebben ze vele sterke mannen in dienst, die zonder problemen die zware, houten kast, breedbeeld tv en eettafel optillen. Daar ga je je toch niet zelf aan wagen?! Verhuisbedrijven zijn bovendien lang niet zo duur als je zou denken, dus vraag zeker eens een offerte aan.

Gerelateerde berichten

Recente berichten