Wat zijn de voordelen van een buitenkeuken?

Buiten lekker een fikkie stoken, wie wil dat nu niet? Hartje zomer of gewoon midden in de winter. Voor alle jaargetijden is een buitenkeuken een ideale optie. Het is echt een verlenging van je woonomgeving. In dit artikel lees je de voordelen van een buitenkeuken.

Wat is het precies?

Een buitenkeuken is er in allerlei soorten en maten. Wanneer je het over een buitenkeuken hebt, spreek je vaak over een mobiel systeem met gaskookpitten en allerlei accessoires. Een buitenkeuken is dus niet hetzelfde als een barbecue en ook geen veredelde barbecue. Met een buitenkeuken kun je namelijk veel meer dan alleen vlees garen.
Wie meer ruimte in zijn tuin heeft, kan het mobiele systeem uitbreiden met een aanrechtblad en keukenkastjes. Het systeem is dan niet mobiel meer, maar je beschikt wel over een heuse keuken in je tuin. Een buitenkeuken op maat is dus ideaal en kan aan elke tuin en omgeving aangepast worden. 

Het grootste voordeel en nut van een outdoor kitchen is natuurlijk dat je buiten kunt koken. Geen warme dampen meer in huis, geen gemopper om met dat mooie weer binnen te moeten zijn. Zodra de zon doorbreekt kun je in de tuin koken. De ervaring van velen is bovendien dat koken en eten in de tuin net wat gezelliger en ontspannener is dan binnen.  

Singing in the rain

Buitenkeukens moeten bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en vocht. Zeker in ons regenachtige landje. Als je niet goed oplet bij de aanschaf of bouw van je eigen buitenkeuken, loop je de kans dat je binnen enkele jaren alles weer opnieuw moet aanschaffen. Koken in de regen is natuurlijk niet echt idyllisch. Met een goede overkapping kom je gelukkig wel al een heel eind. 

Breng binnen naar buiten

Het grootste voordeel van een keuken buiten is natuurlijk dat je meer buiten bent. Met slecht of mooi weer, je bent buiten en kunt met elkaar genieten van lekker eten en frisse lucht. Zoals gezegd is het een verlengstuk van je keuken binnen en breng je zo echt binnen naar buiten. Het beste van beide werelden.

Gerelateerde berichten

Recente berichten