Harmonicadoek, dé schaduwbrenger van volgende zomer

Voor je het weet ligt de zon alweer op de loer in het voorjaar en ben jij op zoek naar het mooiste schaduwplekje in jouw tuin, op het terras, of gazon. Iets wat tijdens de winter goed opgeborgen kan worden, praktisch is in de omgang en esthetisch een fijn aanzicht biedt. Daarbij denk je vast altijd aan een parasol of meteen aan een gigantische partytent waar je altijd op moet letten dat deze niet pardoes door de lucht vliegt bij een klein briesje. En wordt een doek niet heel zwaar en vies bij de eerste de beste regenbui? Nee. Hoe? Hieronder word je meegenomen in de aangename verrassingen van een harmonicadoek.

Waarom een schaduwdoek?

Een schaduwdoek kan op verschillende manier worden opgehangen. Gewoon aan alle punten, een driehoek aan drie punten, los of strak gespannen. Je ziet ze op allerlei plekken, van festivals tot tuinfeesten en restaurants. Een harmonicadoek is hier een variant van die als een harmonica in elkaar “gevouwen” kan worden. Door middel van een handig systeem van een aantal lijnen en haken, die worden bevestigd aan een pergola en zo wordt het doek ingevouwen en uitgehangen door trek. Aan een kabel zitten alle haken vast die zo het doek in een vloeiende beweging het geheel tot een gevouwen object maken.

Aangenaam licht

Het gemak is niet alleen een goed kenmerk van een schaduwdoek, ook het aangename licht dat door het textiel schijnt maakt een groot verschil bij de sfeer in je tuin. Door het gebroken wit, wordt er een warmte uitgestraald waar je ook bij hard zonlicht in het vroege voorjaar al een zacht gevoel bij krijgt. Er is ook nog keuze tussen een waterdoorlatend of waterdicht doek. Het advies is waterdoorlatend te nemen, omdat een waterdichte meer wind zal vangen en er water in het doek zal blijven staan. Het is dus ook fijn als het doek op een klein afschot wordt gemonteerd zodat het water makkelijk weg kan lopen.

Hoe vind je nou het mooiste doek?

De grote vraag is alleen, waar begin je met zoeken en hoe vind je de beste oplossing voor jouw tuin. Allereerst kun je beginnen met deze inspiratie voor je tuin. Op ZONZ vind je namelijk van alles wat met de zon en schaduw te maken heeft. Genoeg om in de goede richting te gaan kijken!

Gerelateerde berichten

Recente berichten