Sfeer & Wonen trends: Drie onmisbare trends voor in je keuken

De keuken is voor veel mensen het hart van het huis. In de keuken gebeurt namelijk meer dan alleen het bereiden van heerlijke maaltijden. Vaak ontstaan de beste gesprekken aan de keukentafel. Het belang van een goede keuken is dus vanzelfsprekend. Maar dit kan er ook voor zorgen dat een nieuwe keuken kopen erg ingewikkeld word. Veel mensen vinden het namelijk moeilijk om precies te weten wat ze zoeken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg verschillende opties beschikbaar. En om je een beetje op weg te helpen, zet Sfeer & Wonen de drie trends op keukengebied voor je op een rijtje.

Een goede kraan

De kleine details in je keuken kunnen een groot verschil maken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een stoerdere of juist moderne sfeer meegeven aan je gehele keuken. En één van de meest opvallende details is natuurlijk de keukenkraan. Waar je vroeger geen keuzes had en het moest doen met de ouderwetse zilveren kraan, zijn er tegenwoordig meer dan genoeg andere opties. Denk bijvoorbeeld aan een mooie zwarte of gouden kraan. Wil je iets bijzonders? Dan kun je kiezen voor de kraan met uittrekbare spoeldouche. Dit maakt het afwassen van je borden bijvoorbeeld veel gemakkelijker. Of je kiest natuurlijk voor de populaire warmwaterkraan. Deze kranen geven zowel koud, warm als kokend water. En zijn onmisbaar in een nieuwe en moderne keuken.

Een afzuigkap in het werkblad

Je hebt ze vast al weleens voorbij zien komen: de afzuigkap die in het werkblad verborgen zit. Dit type afzuigkap is de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen, en niet zonder goede reden. De afzuigkap is namelijk niet alleen veel mooier, maar neemt ook veel minder ruimte in beslag. Wat betekent dat er meer ruimte overblijft voor bijvoorbeeld extra keukenkastjes. Weet je niet zeker of dit type afzuigkap in jouw nieuwe keuken past? Dan kun je de professionals van Superkeukens altijd om hulp vragen. En mocht het in jouw keuken dan écht niet mogelijk zijn, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een afzuigkap die is opgenomen in het design van jouw keuken.

Wijnkasten

Deze trend is uiteraard niet op iedereen van toepassing. Wanneer je nooit wijn drinkt, is deze trend waarschijnlijk een beetje overbodig. Maar voor de mensen die dol zijn op wijn, is een wijnkast tegenwoordig écht onmisbaar. Een wijnkast is een afgesloten kast met daarin meerdere wijnrekken. In deze rekken kun je al jouw wijnflessen bewaren en laten rijpen op de ideale temperatuur. De luxere wijnkast varianten bieden zelfs de optie om ieder wijnrek van een andere temperatuur te voorzien.

Welke van deze keukentrends pas jij toe?

De bovenstaande keukentrends worden wat ons betreft steeds meer onmisbaar binnen een keuken. Maak jij al gebruik van één van deze trends? Of ben je juist na het lezen van dit wooninspiratie artikel overtuigd van deze trends? Ga dan snel aan de slag! Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Bekijk dan één van onze velen woon categorieën voor binnen en buiten, blijf op de hoogte van de laatste woontrends en ontdek alles over de combinatie van lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten