Met deze tuinmeubelen maak jij jouw tuin zomerklaar!

De laatste maanden hebben de meeste mensen wat meer vrije tijd. Veel mensen gebruiken deze tijd om te gaan klussen in huis, gaan verbouwen of pakken de tuin aan. Nu de temperaturen de laatste dagen weer omhoog gaan, wordt het tijd om de tuin aan te pakken. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan nieuwe bloemen of planten? Of wil je juist een hele nieuwe tuin en ga je betegelen? Wie weet heb je juist meer behoefte aan gras of een nieuwe schutting. En wat doe je met de tuinmeubels? Sfeer & Wonen vertelt je in dit artikel graag iets meer over welke tuinmeubelen deze zomer niet kunnen ontbreken in de tuin!

Een mooie loungeset

Je kunt veel veranderen aan het exterieur van je tuin: het groen, de betegeling, de schutting of zelfs een nieuw tuinhuisje plaatsen. Wanneer je hier tevreden mee bent, kun je overgaan op het interieur van je tuin, namelijk de meubels. Een tuin is eigenlijk niet compleet zonder een mooie loungeset. Je kunt dan in de zon borrelen met vrienden, spelletjes spelen of gewoon lekker relaxen. 

Alleen loungetafels nodig?

Een loungeset bestaat uit een bank, één of meerdere stoelen en een tafel. Vaak kun je een gehele set kopen, maar soms heb je dat niet nodig. Ben je bijvoorbeeld alleen op zoek naar loungetafels? Die kun je ook gewoon los aanschaffen, zonder meteen een hele nieuwe set te hoeven bestellen. Of wie weet heb je al een set, maar is de tafel toe aan vernieuwing en ben je daarom op zoek naar loungetafels. De prijzen van loungetafels variëren, er is in elke prijsklasse wel iets te vinden. 

Iedereen heeft een andere smaak. Zo ook zijn er verschillende modellen tafels, zodat er voor iedereen wel wat wils bij zit. Sommige mensen willen graag een tafel met een moderne uitstraling, zoals eentje van aluminium. Ook kun je gaan voor een tafel van hout voor een wat meer romantische, huiselijke sfeer. In plaats van één wat grotere tafel, kun je ook kiezen voor meerdere kleine tafeltjes van verschillende hoogtes die dan samen een groot tafeloppervlak vormen.

Tijd om te eten

Een loungeset is heerlijk om op te kunnen relaxen of borrelen. Echter vindt niet iedereen het even fijn om op een bank te eten. Daarom kun je ook nog een tuintafel met wat stoelen in jouw tuin plaatsen. Je kunt dan vrienden of familie op bezoek hebben en met z’n allen bijvoorbeeld een barbecue organiseren. Wanneer het gaat om tuintafels, zijn er ook een heleboel mogelijkheden. De laatste tijd komen de houten tuintafels steeds meer terug. Houten tuintafels zijn makkelijk om schoon te maken. Je hebt vaak aan een emmertje water met wat zeep voldoende. Je kunt houten tuintafels ook insmeren met lak, waardoor je het hout extra beschermt tegen weersomstandigheden en andere beschadigingen. 

De tuin zomerklaar? Genieten maar!

Heb je na het lezen van het bovenstaande artikel inspiratie opgedaan om jouw tuin zomerklaar te maken? Dan kun je met mooi weer heerlijk genieten! Ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie? Neem dan eens een kijkje op de rest van de website van Sfeer & Wonen. Wij houden je op de hoogte van de laatste woontrends, alles omtrent lifestyle en wonen en allerlei wooninspiratie voor binnen en buiten!

Gerelateerde berichten

Recente berichten