Fris je interieur op met deze meubelstukken

Eens in de zoveel tijd is het leuk en verfrissend voor je woning om je interieur eens te veranderen. Je wilt bijvoorbeeld misschien wel eens nieuwe meubels voor in je woonkamer aanschaffen. Dit kan omdat je je woonkamer een upgrade wilt geven. Maar het kan ook omdat je onlangs een andere woning hebt aangeschaft en deze wilt voorzien van jouw eigen woonstijl. In dit artikel gaat Sfeer & Wonen iets verder in op een tweetal meubels die voor een leuke en verrassende twist in jouw interieur zorgen.

Een klassieke boekenkast

Wanneer je jouw interieur graag een stukje klassiek meegeeft. Dan kun je eens op zoek een blik werpen op boekenkasten. Een boekenkast staat vrijwel in ieder interieur en brengt daarnaast een hoop sfeer met zich mee. Daarnaast vinden veel mensen het fijn om regelmatig in een goed boek te duiken. Wanneer je regelmatig boeken leest is het natuurlijk zonde om deze boeken in dozen op zolder te bewaren. Een boekenkast kan een echte eyecatcher in je woonkamer zijn. Er verschillende boekenkasten waaruit je kunt kiezen. Van groot tot klein en van breed tot smal. Het hangt natuurlijk ook af van de ruimte die je hebt en de woonstijl of woontrends waarop jouw interieur nu gebaseerd is!

Een andere salontafel

Naast de juiste boekenkast, brengt een nieuwe salontafel ook altijd weer iets verfrissends. Een salontafel mag dan vaak ook niet ontbreken in je interieur. Er zijn verschillende soorten salontafels verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een houten salontafel, maar ook uit een glazen salontafel. Het voordeel van een glazen salontafel is dat zo’n salontafel vrijwel in ieder interieur past. Tevens zijn glazen salontafels in verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit een ronde salontafel, uit een rechthoekige of een vierkante. Naast dat een glazen salontafel geschikt is voor vrijwel ieder interieur, is een glazen salontafel ook makkelijk schoon te maken. Zeker op het moment dat je kleine kinderen in huis hebt, kan zo’n glazen salontafel een uitkomst bieden. Zo’n salontafel kun je eenvoudig met een vochtige doek.

Kies je voor hout of glas?

Bij de keuze voor een salontafel wordt er vaak gekeken naar de manier waarop deze onderhouden kan worden. Een glazen salontafel kun je bijvoorbeeld eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Bij een houten salontafel is dit vaak niet het geval. Veel houtsoorten kunnen immers niet tegen vocht. Daarnaast kan het morsen van een vloeistof aan een houten salontafel schade toebrengen. Wanneer je bijvoorbeeld een glas wijf of frisdrank op een houten salontafel morst, bestaat de kans dat dit vocht in het hout trekt waardoor er lelijke kringen ontstaan. Bij een glazen salontafel is dit niet het geval. Bij zo’n salontafel blijft de gemorste vloeistof gewoon op het glas liggen, zodat je deze vloeistof eenvoudig af kunt poetsen. Een glazen salontafel is dus makkelijker schoon te maken en onderhoudsvrijer dan een houten salontafel. Heb je bijvoorbeeld nog jonge kinderen? Dan raden wij aan om voor een glazen salontafel te kiezen!

Sfeer & Wonen voor alle soorten wooninspiratie

Is jouw interieur toe aan een opfrisbeurt? Dan zijn wat Sfeer & Wonen betreft een boekenkast en salontafel daar de ultieme mogelijkheid voor. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om alles op en rond het huis een opfrisbeurt te geven. Neem dan ook eens gerust een kijkje in één van onze andere wooninspiratie categorieën voor zowel binnen en buiten. Neem je graag een kijkje in de combinatie van lifestyle en wonen? Ook dan ben je hier op de juiste plaats!

Gerelateerde berichten

Recente berichten