De ideale buitenkeuken voor lange zomeravonden

Ben jij een fan van buiten koken en wil je het liefste iedere zomeravond buiten dineren? Dan is een buitenkeuken een investering, die zeker aan jou besteed is. Realiseer je wel, dat het Nederlandse klimaat onstuimig is en je materiaal veel langer meegaat, als je het droog kunt opslaan. Zorg er dus voor, dat je je buitenkeuken installeert onder een afdak of overkapping en in ieder geval in de buurt van een droge berging of andere opslagplaats. Ga jij voor een traditionele barbecue of wil jij stoofpotjes koken in een roestvrijstalen pan op een houtvuur? Of heb je liever een compleet station of een simpele grillplaat? Sfeer & Wonen schetst de ideale buitenkeuken waardoor deze keuze voor jou een stuk gemakkelijker wordt. 

De barbecue 2.0

Saté, spareribs, hamburgers en worstjes: de barbecue wordt vaak geassocieerd met vlees. Toch heeft deze veelzijdige buitenkeuken veel meer te bieden, dan alleen het grillen van speklappen en slavinken. Ben je vegetarisch? Houd je van koken en wil je experimenteren met nieuwe gerechten? Ook dan is een barbecue een ideale manier om je culinaire horizon te verbreden. Heb jij wel eens een pompoen of zoete aardappel op de barbecue gelegd? Smeer aubergines in met olijfolie en besprenkel ze met citroensap, zout en peper voor een geweldig resultaat. Breng een bezoekje aan de visboer en grill oesters in de buitenlucht of maak een spies van zoetwatergarnalen in plaats van varkensvlees. Wist je dat je ook prima brood kunt bakken met behulp van een barbecue?

De opkomst van de vuurhaard

Wil je echt iets nieuws proberen? Dan is een vuurhaard misschien iets voor jou. Eerder schreven wij al een artikel over een houtkachel voor buiten. Deze nieuwe trend combineert gezellig samenzijn met buiten koken. Enerzijds geniet je van de warmte en anderzijds kun je de haard gebruiken om te koken met behulp van een grillplaat of roestvrijstalen pan. Dit is een ideale manier om stoofpotjes klaar te maken, een pizza te bakken of een vegetarische curry te maken. Zelfs het bakken van een hartige taart of een cake behoort tot de mogelijkheden. Ben je klaar met eten? Dan kun je marshmallows roosteren boven het vuur of lekker met een drankje en een gitaar naast de haard plaatsnemen.

Een volledige buitenkeuken

Wil je het buiten koken echt naar een hoger niveau tillen? Dan is een combinatie van beide natuurlijk ook een mogelijkheid. Daarbij zijn er gehele buiten kook stations in omloop, waarop je een volwaardige maaltijd kunt bereiden. Dit is echter alleen handig, als je een overkapping hebt en zeker weet, dat de apparatuur niet nat wordt door regen of condens. 

Heb je de ideale soort buitenkeuken gevonden? Dan ga je met mooi weer een aantal mooie avonden tegemoet. Nodig ook zeker je vrienden eens uit en laat ze ook zeker iets weten over Sfeer & Wonen. Misschien zijn zij wel op zoek naar woon ideeën voor buiten, wooninspiratie voor binnen of zijn ze op zoek naar de nieuwste woontrends. Ook vertellen we je graag alles omtrent lifestyle en wonen. Genoeg te beleven dus!

Gerelateerde berichten

Recente berichten