Geld lenen voor een verbouwing? Denk aan deze belangrijke voorbereidingen!

Wil je graag jouw huis of bedrijfspand verbouwen? Verbouwen is altijd een behoorlijke klus. Daar gaat waarschijnlijk veel tijd en geld inzitten. De kans is dus groot dat je geld lenen voor verbouwing nodig is. Veel mensen vragen een lening aan voor het verbouwen van hun huis. Hoe pak je dat aan? Hoe kun je het beste een lening aanvragen? In dit artikel van Sfeer & Wonen lees je met welke zaken je rekening moet houden en hoe jij je het beste kunt voorbereiden.

lening voor een verbouwing

Een lening voor een verbouwing aanvragen

Een lening aanvragen hoeft niet moeilijk te zijn. Het is wel handig om je goed voor te bereiden. Ook dit kun je makkelijk doen. Zo zijn er verschillende websites die jou hierbij kunnen helpen. Hieronder lees je de verschillende stappen voor het voorbereiden van een lening aanvragen voor een verbouwing.

Hoeveel moet je lenen voor verbouwen?

Voor jezelf is het in ieder geval handig om te kijken hoeveel je moet lenen. Daarnaast wil de bank dat natuurlijk ook weten. De eerste stap die je dus gaat zetten bij het geld lenen voor jouw verbouwing, is kijken hoeveel je moet lenen. Dit kun je op verschillende manieren doen.

lenen voor verbouwen

De goedkoopste manier is, om het zelf te gaan berekenen. Je schrijft dan eerst op wat je allemaal nodig hebt. Vervolgens ga je onderzoeken hoeveel alles kost. Ook dat schrijf je op. Vervolgens tel je alles bij elkaar op. Zo weet je hoeveel je ongeveer nodig hebt. Het is wel handig om niet te weinig te lenen. Als je eenmaal bezig bent en je hebt nog meer geld nodig, moet je weer opnieuw geld lenen. Als je niet goed weet wat je allemaal nodig hebt, kun je het ook makkelijker aanpakken. Er zijn namelijk bedrijven die je in kan schakelen, die voor alles zorgen. Ze zorgen dus voor het werk en het materiaal. Zo’n bedrijf maakt dan vaak een offerte voor je. Op basis van die offerte kun je dus het bedrag kiezen wat je graag wilt lenen.

Hoeveel kun je lenen voor een verbouwing?

Dan is er nog de vraag, hoeveel je kunt lenen voor een verbouwing. Dat hangt van een aantal dingen af. Zo speelt jouw inkomen een hele grote rol hierin. Hoe meer je verdient, hoe meer je kunt lenen. Daarnaast spelen ook jouw vaste lasten een rol. Wanneer je veel verdient, maar ook veel vaste lasten hebt, kun je minder lenen. Wat je dus precies kan lenen, verschilt per persoon. Gelukkig is er wel een manier om hierachter te komen. Zo zijn er verschillende websites die je, na het invullen van een paar vragen, vertellen hoeveel je mag lenen.

Hoeveel kun je lenen voor een verbouwing?

Een lening voor een verbouwing kiezen

Als jij je verdiept hebt in leningen, ben je vast de termen “persoonlijke lening” en “doorlopend krediet” tegengekomen. Wat houdt dat precies in? Eigenlijk is het best simpel. Een persoonlijke lening wordt vaak gebruikt bij verbouwingen. Wanneer je met deze lening inderdaad jouw huis verbouwd, heb je het geluk dat je jouw rente mag aftrekken van de belasting. Daarnaast is de rente die je betaalt, ook elke maand hetzelfde. Hier kun je dus van tevoren al rekening mee houden.

Een lening voor een verbouwing kiezen

Dan is er ook nog het doorlopend krediet. Deze lening is een stuk flexibeler dan de persoonlijke lening. Met het doorlopend krediet kun je zelf bepalen wanneer je een bepaald bedrag opneemt. Je hebt dan wel een kredietlimiet. Er is dus een maximaal bedrag aan wat je kunt lenen. Het voordeel van deze lening, is dat je afgeloste bedragen opnieuw mag opnemen. Stel, je hebt dus niet genoeg rekening gehouden met jouw kosten en je hebt meer nodig, dan is dat geen probleem. Het nadeel van deze manier van lenen, is dat de rente per maand kan veranderen.

De verbouwing financieren. Waar ga je geld lenen?

Dan moet je nog beslissen waar je het geld gaat lenen. Dit is voor veel mensen een lastige beslissing. Dat is ook logisch. Het gaat over veel geld en dat kan best spannend zijn. Het is daarom handig om op betrouwbare vergelijkingssites te gaan kijken. Op zulke sites vergelijkt de site, verschillende leningen. Sommige van die vergelijkingssites zijn specifiek gericht op geld lenen voor een verbouwing.

verbouwing financieren

Vaak zie je op een vergelijkingssite een tabel staan. In die tabel staat dan meestal het leenbedrag, de kredietverstrekker en het rentepercentage. Dit kan jou wellicht helpen om een goede keuze te maken. Daarnaast kun je altijd even kijken naar reviews van de kredietverstrekker die jou aanspreekt. Zo kom je erachter wat anderen vinden van de betreffende kredietverstrekker. Vervolgens ga je naar de site van de kredietverstrekker. Daar staat precies wat je verder moet doen om de lening af te sluiten.

Is mijn lening voor een verbouwing aftrekbaar?

Het verbouwen van jouw huis kan kan flink veel extra waarde opleveren. Toch is er eerst een investering vereist voordat deze zich laat uitbetalen. Het is daarom fijn als je wat geld kunt besparen. De rente op een persoonlijke lening is aftrekbaar in Box 1. Box 1 is het belastbaar inkomen uit werk en woning. Enige voorwaarde is wel dat de lening ook daadwerkelijk voor de woningverbetering, dus een verbouwing, gebruikt wordt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om nieuwe meubels te kopen. Het gaat daadwerkelijk om een verbouwing of het onderhoud van een woning. Meer informatie over aftrekposten met een verbouwingslening kun je terugvinden op de website van de belastingdienst

Belasting aftrekbaar

De juiste lening gevonden?

Heb je een geschikte lening weten te bemachtigen? Dan kan je aan de slag met de verbouwing! Uiteraard is het altijd goed om vooraf wat inspiratie op te doen. Neem hiervoor ook zeker een kijkje op de rest van de website van Sfeer & Wonen. Hier vind je wooninspiratie voor binnen en buiten, alles omtrent lifestyle en wonen en de laatste woontrends!

Gerelateerde berichten

Recente berichten