De voordelen van een elektrische haard voor in huis

Het is enorm koud op dit moment in Nederland! Hoe mooi de winterse natuur ook is, bibberen van de kou is aan niemand besteed. Hoe goed je ook tegen hoge of lage temperaturen kunt, een beetje warmte maakt het leven aangenaam. De voordelen van een elektrische haard in ons koude kikkerlandje zijn dan ook zeker de moeite waard om even bij stil te staan! Of je nu nat en rillend thuis komt uit het druilerige herfstweer of in de winter verkleumd en ijskoud probeert te ontsnappen aan de sneeuw, ijzel en hagel. De voordelen van een elektrische haard zijn niet moeilijk te bedenken. Toch heeft het gebruik van een elektrische kachel meer pluspunten dan je misschien denkt. Benieuwd geworden naar deze voordelen? Sfeer & Wonen zet ze voor je op een rijtje!

Er warmpjes bij zitten

De warmte is natuurlijk het allergrootste voordeel van een elektrische haard. Naar buiten kijken om naar dwarrelende sneeuw te kijken is puur genieten met warme voeten. En een gezellig vuurtje om je aan op te warmen zorgt ook voor de nodige sfeer. Een elektrische haard is enorm praktisch, want in tegenstelling tot die open haard of zelfs de centrale verwarming zorgt een elektrische haard met één druk op de knop voor warmte. Direct, zonder gedoe en zonder te wachten.

Veilig én zuinig

De voordelen van een elektrische haard beperken zich niet tot de warmte en het gemak waar je op rekent. Je kunt ook genieten van de veiligheid van een elektrische kachel. Vermindering van brandgevaar, bescherming tegen hete onderdelen en de uitsluiting van de dreiging van koolstofmonooxide, bijvoorbeeld. Daarnaast is het gebruik van elektriciteit om een ruimte te verwarmen veel goedkoper dan fossiele brandstoffen zoals aardgas of hout. Het gebruik van groene stroom in Nederland neemt toe, waardoor je niet alleen lief bent voor je eigen portemonnee, maar ook voor de planeet! 

Jij bepaalt!

Een schoorsteen heb je niet nodig voor je elektrische haard. Één van de belangrijkste voordelen van een elektrische haard is dan ook de volledige vrijheid die je hebt als het aankomt op de locatie van je elektrische kachel. Je hoeft je geen zorgen te maken over onvolledige verbranding, uitlaatgassen of roetdeeltjes in je woning. Plaats je elektrische kachel waar je het beste kunt genieten van de warmte. Over de esthetische uitstraling hoef je je al helemaal niet druk te maken. Tegenwoordig is een elektrische haard in de stijl van jouw eigen interieur eenvoudig te vinden. Talloze mogelijkheden en stijlen zorgen voor een naadloze aansluiting in jouw inboedel. Gezellige warmte in een gezellige woonkamer. Zo maak je de winter net zo aangenaam als de zomer!

Kostenbesparing is geen gebakken lucht

Er warmpjes bij zitten krijgt een dubbele betekenis wanneer je lekker knus bij je elektrische haard zit. De kostenbesparing die het elektrisch verwarmen van je ruimte met zich meebrengt is een wel heel mooi meegenomen voordeel van de elektrische haard. De tijd om duurzaam te genieten is aangebroken! Een sfeerhaard met vlammen van LED verlichting zorgt voor warmte, gezelligheid en een comfortabel gevoel. Kom maar op met dat koude weer!

Kruip jij met dit winterse weer ook lekker dicht tegen de kachel aan? Sfeer & Wonen raad het je ten zeerste aan! Als je dan toch lekker knus bij de kachel zit, overweeg dan eens een kijkje op de rest van onze website. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste woontrends, wooninspiratie voor binnen en buiten en alles wat met lifestyle en wonen te maken heeft.

Gerelateerde berichten

Recente berichten