Zo kiest u de ideale garagedeur voor uw woning (5 tips)

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe garagedeur heeft u vele keuzemogelijkheden. Denk hierbij aan het type garagedeur, de functionaliteit, materiaalsoort en uitstraling. Om u een handje op weg te helpen worden hieronder 5 handige tips gegeven voor het kiezen van de ideale garagedeur in uw situatie.

Bepaal waarvoor u de garagedeur gebruikt

Allereerst is het belangrijk om te bepalen waarvoor u uw garage en garagedeur voornamelijk gebruikt. Parkeert u de auto in uw garage? Dan biedt een elektrische garagedeur de meest ideale oplossing. Stalt u met name fietsen in uw garage of gebruikt u de garagedeur als ‘achterom’ voor het huis? Dan zijn openslaande garagedeuren ontzettend handig. U kunt bij openslaande garagedeuren namelijk zelf de breedte van de doorgang bepalen, waardoor u gemakkelijk met fiets in de hand de garagedeur kan betreden. Ook zijn openslaande garagedeuren gemakkelijk te openen door alle leden van het gezin, erg praktisch dus met schoolgaande kinderen.

Kies de gewenste materiaalsoort van uw garagedeur

Om de gewenste materiaalsoort te bepalen kunt u uzelf het beste afvragen of u tijd en zin heeft om uw garagedeur te onderhouden. Is het antwoord hierop nee? Dan kunt u het beste kiezen voor een garagedeur van onderhoudsarm materiaal. Denk bijvoorbeeld aan een stalen, aluminium of kunststof garagedeur. Houdt u van een klassieke look? Hiervoor leent een houten garagedeur zich perfect vanwege de onbegrensde ontwerpmogelijkheden.

Kies voor de juiste uitstraling passend bij uw woning

Wanneer u een nieuwe garagedeur laat plaatsen wilt u vanzelfsprekend dat deze aansluit bij de huidige stijl van uw woning. Heeft u een klassieke of moderne woning? Een klassieke garagedeur kan gerealiseerd worden met details als sierlijsten of bossing panelen. Bij een moderne woning hoort een strakke garagedeur met nette afwerking. Daarnaast is het ook mogelijk om juist een garagedeur te kiezen in een opvallende kleur voor een speels effect.

Laat u inspireren

Om te achterhalen wat u mooi vindt is het belangrijk om zelf op onderzoek uit te gaan. Door het bekijken van diverse voorbeelden ontwikkelt u wellicht al snel een voorkeur voor een bepaald type garagedeur. Aan de hand van uw voorkeur kunt u uw zoektocht naar de ideale garagedeur specificeren en verkleinen.

Vraag meerdere offertes op

Prijs is voor velen een doorslaggevende factor bij het uitzoeken van een nieuwe garagedeur. Het is dan ook verstandig om bij verschillende partijen een offerte op te vragen. Belangrijk hierbij is om ‘appels met appels’ te vergelijken. Zo kunnen prijzen aanzienlijk verschillen per type garagedeur. Soms zitten de prijsverschillen echter in de kleine details zoals keurmerken, isolatiewaardes of montagetarieven.

Meer informatie?

Een goede eerste stap is dus om zelf op onderzoek uit te gaan. Komt u er zelf niet uit? Aarzel dan niet om advies te vragen bij een professionele partij. Bezoek bijvoorbeeld eens de website van Different Doors. Zij voorzien u graag van deskundig advies.

Gerelateerde berichten

Recente berichten