Maak je huis levensloopbestendig

Je vindt het vast belangrijk dat jouw huis mee gaat met jouw leeftijd. Op een bepaald moment kan het zo zijn dat het aanschaffen van een traplift daar ook bij hoort! Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel. Deze is middels een rail aan de zijkant van de trap bevestigd. Je kunt erin gaan zitten en zonder moeite kom je boven en je hoeft geen trap op te lopen dus. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van ademtekort, of pijn aan je gewrichten is een traplift misschien het overwegen waard. Trapliften kun je vinden in diverse soorten, voor zowel rechte als gebogen trappen. Benieuwd waar je aan moet denken en hoe de aanschaf van een traplift in zijn werk gaat? Lees dan snel het artikel van Sfeer & Wonen over de aanschaf van een traplift.

Nieuw of tweedehands?

Aangezien het kopen van een traplift een behoorlijke investering is, is het ook mogelijk om een tweedehands traplift te kopen. De tweedehands trapliften zijn vaak nog niet zo heel oud. Tweedehands trapliften van gerenommeerde merken als Handicare, ThyssenKrupp en Otolift zijn daarom nog vaak als nieuw verkrijgbaar. Je kunt ze op maat laten maken en ook kun je het stoeltje opnieuw laten bekleden of poedercoaten. Je kunt er van verzekerd zijn dat ondanks dat ze tweedehands zijn, de trapliften aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen. De monteurs dragen hier zorg voor! 

Meting bij jou thuis

Als je nog geen traplift hebt er er eentje aan wilt schaffen, dan komen de adviseurs bij jou thuis om de trap op te meten. Met deze informatie kan hij uit de collectie een passende traplift uitkiezen voor jou. Uiteraard beslis je natuurlijk zelf welke traplift het meest passend voor bij jou thuis is. Na aanschaf wordt er uiteraard zorg voor gedragen dat de tweedehands traplift helemaal weer up-to-date is. Inclusief opnieuw gecoat stoeltje. Je kunt samen met de adviseur een afspraak maken, zodat er een monteur komt om de traplift te plaatsen. Met het hergebruiken van een traplift ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig. De voordelen van een tweedehands traplift zijn hiermee voor jou persoonlijk en voor het milieu dik in orde.

Lever zelf een bijdrage door je traplift af te staan

Je kunt ook zelf een bijdrage leveren in het proces, en daarbij bijdragen aan het milieu. Je kunt jouw traplift verkopen als hij in de weg staat. Hierdoor hoeven er niet onnodig veel nieuwe trapliften geproduceerd te worden. De monteurs zijn bereid de trapliften kosteloos te verwijderen, en daar ontvang je dan ook nog eens geld voor. Het moet vakkundig en nauwkeurig gebeuren, gelukkig hebben de monteurs jarenlange ervaring. Zij verwijderen daarbij ook de bevestigingen en de rail. Als je jouw traplift een tweede leven gunt, doe je ook iets voor een ander, die je er uiteindelijk weer enorm blij mee maakt! Iemand die op zoek gaat naar tweedehands trapliften kan tussen de € 1.690,- en € 6.000,- al voorzien zijn. Dus gun jouw traplift een tweede leven. Zo help je elkaar!

Vond je dit een interessant artikel en ben je op zoek naar nog meer wooninspiratie voor binnen en buiten? Neem dan ook op de rest van de website van Sfeer & Wonen een kijkje. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste woontrends en alles wat met lifestyle en wonen te maken heeft!

Gerelateerde berichten

Recente berichten