Heb jij al een aroma diffuser in huis?

De laatste tijd zien we in steeds meer huizen een aroma diffuser staan, en niet voor niets. Geur doet zonder dat je het doorhebt ontzettend veel met je mood. De meeste mensen hebben al eens gehoord van aromatherapie. Dit is een therapievorm waarbij allerlei (meestal 100% natuurlijk) geuren worden gebruikt om iemands gemoedstoestand te beïnvloeden. Dit principe wordt al eeuwenlang toegepast, het is echt een hele oude techniek. Natuurlijke geurstoffen worden toegevoegd aan olie, en deze kun je in water druppelen dat je vervolgens opwarmt zodat het verdampt. Waar we jaren geleden nog gewend waren om dit in een bak warm water te doen en er boven te gaan hangen, kun je tegenwoordig een heuse aroma diffuser bij Geurwolkje kopen, die volledig automatisch werkt. Meer weten over een aroma diffuser? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer!

Hoe werkt een aroma diffuser?

Eigenlijk kun je een aroma diffuser voor twee verschillende doeleinden gebruiken, namelijk om de ruimte lekker te laten ruiken, maar ook als luchtbevochtiger. Het vocht dat verdampt komt immers in de ruimte terecht, waardoor deze bevochtigd wordt. Zeker in de winter is dat heel prettig, dan merken veel mensen dat ze binnenshuis een droge keel krijgen doordat ze de verwarming veel gebruiken. Als je het echter ook prettig vindt dat je huis lekker ruikt, dan kun je een aroma/olie vernevelaar kopen waar je etherische olie aan toevoegt. Het apparaatje verwarmt de vloeistof en de nevel komt er aan de bovenkant uit.

Is etherische olie gezond om in te ademen?

Veel mensen vragen zich af of het wel goed is om de nevel uit een aroma diffuser in te ademen. Als dit 100% natuurlijke, etherische olie betreft dan is dat absoluut het geval. Het is in geen enkel geval schadelijk voor jou, je huisdieren en planten, integendeel. Bij Geurwolkje vertellen ze dat het juist jouw lichaam en geest stimuleert en elke olie zijn eigen effect heeft. Wil je graag een avondje ontspannen? Kies dan voor lavendel of sinaasappel. Deze hebben een ontspannende werking. Liever iets opwekkends dat ook nog goed helpt tegen een neusverkoudheid? Dan kun je het beste een paar druppeltjes lemongrass en tea tree olie in de diffuser doen. Zet hem bijvoorbeeld naast je bed als je verkouden bent, en ga slapen met een van deze heerlijke geuren in de lucht. Als de vernevelaar leeg is dan gaat hij automatisch uit, dus je kunt hem gerust aanzetten voordat je gaat slapen.

Stylish geurvernevelaar kopen

Wil jij ook graag een aroma vernevelaar kopen, maar wel het liefst een super stylisch exemplaar? Deze vind je zeker in de webshop van Geurwolkje. Hun diffusers hebben een super mooi design, en zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Natuurlijk verkopen ze er ook diverse soorten etherische olie, zodat je de diffuser direct in gebruik kunt nemen en in huis je eigen sfeer kunt creëren. Voortaan ruikt het bij jou altijd lekker, of je nu gepoetst hebt of niet!

Ben jij overtuigd van het nut en de waarde van een aroma diffuser. Schaf er dan ook snel één voor thuis aan! Ben je na het lezen van dit artikel op zoek naar nog meer wooninspiratie? Neem dan zeker een kijkje op de rest van de website van Sfeer & Wonen. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste woontrends, alles omtrent lifestyle en wonen en allerlei wooninspiratie voor binnen en buiten!

Gerelateerde berichten

Recente berichten