Kiezen tussen een houten of kunststof garagedeur? De verschillen.

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe garagedeur heeft u de keuze uit diverse materiaalsoorten. In dit artikel wordt u geïnformeerd over houten en kunststof garagedeuren en worden diverse overeenkomsten en verschillen benoemd. 

Materiaal garagedeur

Zoals de benamingen van beide garagedeuren aangeven wordt een houten garagedeur van hout gemaakt en een kunststof garagedeur van kunststof. Beide materiaalsoorten hebben zo zijn eigen voor- en/of nadelen. Denk hierbij aan de afkomst van het materiaal, bewerkingsmogelijkheden of isolerende eigenschappen. Deze eigenschappen kunnen echter ook per aanbieder verschillen, let hier bij uw zoektocht dus goed op. 

Onderhoud aan de garagedeur

Houten garagedeuren moeten periodiek onderhouden worden in de vorm van schilderen of lakken. Hoe vaak een houten garagedeur onderhouden moet worden hangt af van de weersomstandigheden waaraan de deur wordt blootgesteld. Hangt deze pal in de zon en staat er veel regen op? Dan vereist de garagedeur eerder onderhoud. Een kunststof garagedeur daarentegen gaat jarenlang mee zonder dat u omkijken heeft naar onderhoud.

Ontwerpvrijheid voor het samenstellen van de garagedeur

Vanzelfsprekend wilt u dat uw garagedeur qua stijl aansluit bij uw woning. Omdat hout een bewerkelijk product is biedt hout eindeloze ontwerpmogelijkheden. Zo kunnen er moderne maar ook oorspronkelijke details in de garagedeur verwerkt worden. De ontwerpmogelijkheden voor kunststof garagedeuren daarentegen zijn wat beperkter maar nog steeds zeer toereikend. De ontwerpmogelijkheden voor zowel houten als kunststof garagedeuren kunnen ook per aanbieder verschillen.

Uitstraling garagedeur

Houten garagedeuren hebben vaak een klassiekere uitstraling dan kunststof garagedeuren. Dit komt doordat hout traditioneler oogt dan het moderne kunststof. Wanneer men een ‘ouder’ huis heeft gaat de voorkeur vaak uit naar een houten garagedeur. Bewoners van moderne huizen kiezen veelal een kunststof garagedeur. Vanzelfsprekend hoeft het type woning geen doorslaggevende factor te zijn voor het type garagedeur dat u kiest.

Prijs van houten en kunststof garagedeuren

Houten garagedeuren zijn vaak duurder in de aanschaf dan kunststof garagedeuren. Echter is de prijs voor beide type garagedeuren afhankelijk van vele factoren. Denk hierbij aan het soort garagedeur, de afmetingen, uitstraling, veiligheid en isolatie. Het is daarom altijd aan te raden diverse offertes op te vragen om vervolgens de prijzen te vergelijken. 

Meer informatie?

Zoals u heeft kunnen lezen hebben zowel houten als kunststof garagedeuren zo zijn eigen voor- en/of nadelen. Wilt u graag meer weten? Bekijk dan de website van openslaandegaragedeuren.com. Zij hebben zowel houten als kunststof openslaande garagedeuren in het assortiment.

Gerelateerde berichten

Recente berichten