Het huren van een bouw- & sloopcontainer

Je bent bezig met slopen, bouwen verbouwen of je bent aan het renoveren. Bij deze werkzaamheden komt er vaak veel gemengd bouw- en sloopafval vrij, zoals bijvoorbeeld beton, gips, metalen, hout, papier, karton en plastic. Maar hoe zit het nou precies met het afvoeren van dit afval en hoe doe je dit op een makkelijke manier? Hier vertelt Sfeer & Wonen je graag iets meer over!

Hoe moet bouw- en sloopafval worden afgevoerd?

Bij bouw- en sloopafval wordt aangeraden om een bouw & sloop container te huren. Deze containers zijn beschikbaar in diverse maten. Er zijn open containers te huur van 6m3 en 10m3. En er kan ook een gesloten bouw- & sloopcontainer van 9m3 worden gehuurd. De meest verhuurde container is de open 6m3. Wil je een container op een parkeerplaats zetten? De 6m3 container past er precies op. Wordt de container gezet op een plaats die blootstaat aan diefstal en/of vandalisme? Aangeraden wordt om dan te kiezen voor de 9m3 gesloten bouw- & sloop container.

Wat je moet weten over de gehuurde container

Bij de huur die je betaalt voor een container is het brengen/ophalen en het verwerken vaan het afval inbegrepen. Een door jouw gehuurde container mag 4 weken blijven staan. Wil je dat de container langer blijft staan? Dan is het mogelijk om een container verlenging aan te vragen. Voor die verlenging worden extra kosten in rekening gebracht. Je kunt de door jou gehuurde bouw- & sloop container vrijwel overal zonder vergunning neerzetten. Wordt de container geplaatst op de openbare weg en/of parkeerplaats of zone? Informeer dan altijd even bij de gemeente. 

Het huren van een puincontainer

Bij het slopen, verbouwen of renoveren van gebouwen, wegen of kunstwerken komt puin vrij. Dat puin kan worden afgevoerd in een puin container. Je kunt een puin container huren. De door jou gehuurde puincontainer is vaak een zeskuiper. In deze open 6m3 container mag al het puin en de harde steensoorten die vrijkomen bij een verbouwing, renovatie of het slopen van een bouwwerk worden afgevoerd. In de puin container kunnen dus dakpannen, bakstenen, tegels, kalkzandsteen en keramische producten worden afgevoerd. De door jou gehuurde open 6m3 puin container (zeskuiper) past precies op een parkeerplaats. De container mag 4 weken blijven staan. Je kunt deze termijn eenvoudig zelf verlengen. Aan die verlenging zijn wel kosten verbonden. 

Het afval in de puin container

Het afval dat met de puin container wordt afgevoerd mag maximaal 20 centimeter boven de rand van de container uitsteken. Niet alle afval kan met deze puin container worden afgevoerd. Huur je een puin container om afval af te voeren? Dan moet je weten dat je die container niet kunt gebruiken voor het afvoeren van lood, gips en gibo afval, verontreinigde grond, teer houdend asfalt en asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal.

Vond je dit een interessant artikel? Neem dan ook zeker een kijkje op de rest van onze website. Wij houden je op de hoogte van de laatste woontrends, interieurideeën, tuinideeën en alles omtrent lifestyle en wonen!

Gerelateerde berichten

Recente berichten