Sfeer & Wonen trends: Herfst 2020

De laatste warme zonnestralen van de zomer van 2020 strijken nog even op ons neer, maar officieel begint de herfstperiode vandaag. Het najaar gaat weer beginnen en als we de voorspellingen mogen geloven, wacht ons nog een mooie en warme nazomer dit jaar. Ondanks dat het nog niet direct als herfst zal voelen, is de herfstperiode toch traditiegetrouw een omslagpunt als we kijken naar trends op het gebied van wonen.  

Na normaal gesproken een hectische zomer met festivals, warme zomeravonden en barbecues hebben we maar weinig tijd binnen doorgebracht en aandacht besteed aan het interieur. Anno 2020 zag de zomer er natuurlijk een stukje anders uit en waren we op sommige momenten verplicht om binnen te blijven. Om weer even uit deze sleur te komen, is het goed om je interieur weer eens een opfrisbeurt te geven volgens de laatste woontrends. Vandaag zet Sfeer & Wonen de woontrends voor de herfst van 2020 op een rijtje!

Groen en duurzaam

Duurzaamheid is de laatste jaren een onderwerp geworden waar je haast niet omheen kan. Niet alleen in het bedrijfsleven of voor het milieu wordt een groener bestaan en duurzaamheid steeds belangrijker, ook de spelen de laatste woontrends hier steeds meer op in. Één van de woontrends voor de herfst van 2020 is dan ook het verwerken van groen en duurzaamheid in het interieur. 

Materialen zoals bamboe, gerecycled hout en aardewerk maken hun entree in het moderne interieur. Naast dat deze producten natuurlijk op een groene manier verwerkt en geproduceerd zijn, is dit niet het enige groen wat een rol gaan spelen. Ook de kleur groen komt terug in het moderne interieur. De combinatie van een heldere kleur groen afgewisseld met mooie kamerplanten en duurzame accessoires zorgt ervoor dat jij zowel modern als duurzaam bezig bent. Het voordeel van deze woontrend? Groen en duurzaam is tijdloos en je zult hier nog jaren plezier van hebben!

Herfstige kleuren

De volgende woontrend is bijna niet meer verrassend te noemen. De herfst wordt vaak getypeerd door de verandering van de kleur van de bladeren aan de bomen. Dit zet zich ook door in de kleuren die deze herfst het meeste gebruikt zullen worden. De kleur bruin zal actief beginnen aan zijn rentree en ook aardse tinten zoals oranje en rood voegen zich bij dit pallet. De roestige kleur van bijvoorbeeld een houtkachel voor buiten was deze zomer al hot, maar dit zet zich in de herfst ook voor het binnen interieur nog even door. 

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals leer en donker hout speel je actief in op deze herfst woontrend. Ook accessoires ontkomen niet aan de herfstige kleuren. Voeg bijvoorbeeld op een mooie lederen bank een aantal donkerbruine of herfst- of warm rode sierkussens toe. Hiermee geef je jouw interieur die bijzondere aardse en romantische herfst uitstraling. 

Een multifunctioneel interieur 

Onlangs werd bekend gemaakt dat de huizenprijzen met maar liefst 8% zijn gestegen de laatste tijd. Voor veel mensen betekent dit dat hun zoektocht naar een koopwoning even op de lange termijn wordt geschoven. Voor kopers driftig op zoek naar een huis natuurlijk een flinke domper, maar er ontstaan ook nieuwe initiatieven vanuit deze prijsstijging. 

We gaan namelijk veel meer op zoek naar alternatieven en flexibele manieren om mee te gaan met de laatste woontrends. Huurders, die op dit moment nog een stukje kleiner wonen dan dat ze zouden willen, gaan creatief met ruimte om en creëren steeds vaker een multifunctioneel interieur. Voorbeelden van creatief wonen zijn bijvoorbeeld tv meubels met opbergruimte voor bijvoorbeeld boeken, kleding of servies. Of denk eens aan uitschuifbare bedden of inklapbare bureaus. Na gebruik kunnen deze ‘opgeruimd’ worden wat je gelijk een stuk meer ruimte oplevert. Ook zijn trappen met verborgen of zichtbare opbergvakken momenteel dé trend op het gebied van wonen. Voor deze herfst woontrend geldt, hoe creatiever, hoe beter! 

Op zoek naar meer?

Bovenstaand zijn wat Sfeer & Wonen betreft dé herfsttrends voor 2020. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan gerust verder op onze website voor wooninspiratie voor zowel binnen als buiten. Heb je zelf nog een woontrend voor het najaar en deel je deze graag met ons? Neem dan gerust contact op en wellicht vind je jouw woontrend artikel binnenkort dan ook hier terug!

Gerelateerde berichten

Recente berichten

Het kappen en verwijderen van bomen

Om verschillende reden van belang zijn om een boom, of een aantal bomen te laten kappen. Toch is het kappen van bomen is vaak niet iets wat je zomaar even doet. Ben je benieuwd wat er nog meer komt kijken bij het kappen of rooien van bomen? Sfeer & Wonen vertelt je hier graag iets meer over!

De voordelen en mogelijkheden van duo rolgordijnen

Het gebruik van gordijnen binnen jouw interieur is van groot belang! Alle soorten gordijnen zullen de sfeer in je huis min of meer beïnvloeden. Met dit in gedachte treden duo rolgordijnen de laatste jaren nadrukkelijker op de voorgrond. Benieuwd waarom duo rolgordijnen binnen jouw interieur niet kunnen ontbreken? Sfeer & Wonen vertelt je graag iets meer over het type gordijn en zet alle voordelen voor je op een rijtje!

Een houten overkapping in de tuin? Hier moet je aan denken!

Op zoek naar een nieuw klusproject om in je vrije tijd mee aan de slag te gaan? Het maken van een overkapping voor in je tuin is dan een uitstekend idee. Met een houten overkapping bereid je jouw tuin perfect voor op de de lente en zomer. Sfeer & Wonen geeft je de nodige ideeën en inspiratie voor het maken van een houten overkapping.

Sfeer & Wonen trends: De retro woonstijl

Onder het mom van ‘Vroeger was alles beter’ licht Sfeer & Wonen de tijdloze retro woontrend uit. Een retro interieur of retro inrichting is allang niet meer de nieuwste woontrend. Toch is het een trend die elk jaar binnen wonen blijft terugkomen. Hierdoor wordt een retro woonstijl dan zowel als klassiek, tijdloos en modern gezien. Sfeer & Wonen geeft je graag iets meer informatie over de woontrend en ook een aantal handige retro interieur tips!

Op een slimme manier de tuin onderhouden

Wereldwijd staan de technologische ontwikkelingen niet stil. Ook technologische ontwikkelingen voor de tuin blijven niet onopgemerkt. Met een robot grasmaaier heb je een slimme oplossing om de tuin te onderhouden. Benieuwd naar de functies, varianten en waarom je voor een robot grasmaaier moet kiezen? Sfeer & Wonen zet deze punten voor je op een rijtje!