Sfeer & Wonen trends: Herfst 2020

De laatste warme zonnestralen van de zomer van 2020 strijken nog even op ons neer, maar officieel begint de herfstperiode vandaag. Het najaar gaat weer beginnen en als we de voorspellingen mogen geloven, wacht ons nog een mooie en warme nazomer dit jaar. Ondanks dat het nog niet direct als herfst zal voelen, is de herfstperiode toch traditiegetrouw een omslagpunt als we kijken naar trends op het gebied van wonen.  

Na normaal gesproken een hectische zomer met festivals, warme zomeravonden en barbecues hebben we maar weinig tijd binnen doorgebracht en aandacht besteed aan het interieur. Anno 2020 zag de zomer er natuurlijk een stukje anders uit en waren we op sommige momenten verplicht om binnen te blijven. Om weer even uit deze sleur te komen, is het goed om je interieur weer eens een opfrisbeurt te geven volgens de laatste woontrends. Vandaag zet Sfeer & Wonen de woontrends voor de herfst van 2020 op een rijtje!

Groen en duurzaam

Duurzaamheid is de laatste jaren een onderwerp geworden waar je haast niet omheen kan. Niet alleen in het bedrijfsleven of voor het milieu wordt een groener bestaan en duurzaamheid steeds belangrijker, ook de spelen de laatste woontrends hier steeds meer op in. Één van de woontrends voor de herfst van 2020 is dan ook het verwerken van groen en duurzaamheid in het interieur. 

Materialen zoals bamboe, gerecycled hout en aardewerk maken hun entree in het moderne interieur. Naast dat deze producten natuurlijk op een groene manier verwerkt en geproduceerd zijn, is dit niet het enige groen wat een rol gaan spelen. Ook de kleur groen komt terug in het moderne interieur. De combinatie van een heldere kleur groen afgewisseld met mooie kamerplanten en duurzame accessoires zorgt ervoor dat jij zowel modern als duurzaam bezig bent. Het voordeel van deze woontrend? Groen en duurzaam is tijdloos en je zult hier nog jaren plezier van hebben!

Herfstige kleuren

De volgende woontrend is bijna niet meer verrassend te noemen. De herfst wordt vaak getypeerd door de verandering van de kleur van de bladeren aan de bomen. Dit zet zich ook door in de kleuren die deze herfst het meeste gebruikt zullen worden. De kleur bruin zal actief beginnen aan zijn rentree en ook aardse tinten zoals oranje en rood voegen zich bij dit pallet. De roestige kleur van bijvoorbeeld een houtkachel voor buiten was deze zomer al hot, maar dit zet zich in de herfst ook voor het binnen interieur nog even door. 

Door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals leer en donker hout speel je actief in op deze herfst woontrend. Ook accessoires ontkomen niet aan de herfstige kleuren. Voeg bijvoorbeeld op een mooie lederen bank een aantal donkerbruine of herfst- of warm rode sierkussens toe. Hiermee geef je jouw interieur die bijzondere aardse en romantische herfst uitstraling. 

Een multifunctioneel interieur 

Onlangs werd bekend gemaakt dat de huizenprijzen met maar liefst 8% zijn gestegen de laatste tijd. Voor veel mensen betekent dit dat hun zoektocht naar een koopwoning even op de lange termijn wordt geschoven. Voor kopers driftig op zoek naar een huis natuurlijk een flinke domper, maar er ontstaan ook nieuwe initiatieven vanuit deze prijsstijging. 

We gaan namelijk veel meer op zoek naar alternatieven en flexibele manieren om mee te gaan met de laatste woontrends. Huurders, die op dit moment nog een stukje kleiner wonen dan dat ze zouden willen, gaan creatief met ruimte om en creëren steeds vaker een multifunctioneel interieur. Voorbeelden van creatief wonen zijn bijvoorbeeld tv meubels met opbergruimte voor bijvoorbeeld boeken, kleding of servies. Of denk eens aan uitschuifbare bedden of inklapbare bureaus. Na gebruik kunnen deze ‘opgeruimd’ worden wat je gelijk een stuk meer ruimte oplevert. Ook zijn trappen met verborgen of zichtbare opbergvakken momenteel dé trend op het gebied van wonen. Voor deze herfst woontrend geldt, hoe creatiever, hoe beter! 

Op zoek naar meer?

Bovenstaand zijn wat Sfeer & Wonen betreft dé herfsttrends voor 2020. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan gerust verder op onze website voor wooninspiratie voor zowel binnen als buiten. Heb je zelf nog een woontrend voor het najaar en deel je deze graag met ons? Neem dan gerust contact op en wellicht vind je jouw woontrend artikel binnenkort dan ook hier terug!

Gerelateerde berichten

Recente berichten