Het hele jaar een verzorgde tuin? Gebruik dan deze tips!

In Nederland hebben we te maken met vier verschillende seizoenen. In de zomermaanden staat de natuur volop in bloei en kleuren straten en tuinen groen. Maar in de winter ziet de natuur er in Nederland doorgaans minder fraai uit. Het vele groen maakt dan namelijk plaats voor kale bomen. Vind jij dit ongezellig en wil je ook in de wintermaanden genieten van een groene tuin? Dat kan met de juiste planten, bomen en bloemenSfeer & Wonen zet een aantal handige tips en tricks op een rijtje om jouw tuin het hele jaar mooi te houden.

Kies voor een compleet borderpakket

Je tuin is het verlengde van je woning. Het betreft een plek waar je moet kunnen genieten van de rust en de natuur. Is er in jouw tuin momenteel geen natuur te bekennen? En mijd jij jouw tuin liever omdat het er troosteloos uitziet? Dan is het tijd voor verandering! Een tuin is een plek met potentie waar je het ultieme thuisgevoel kunt creëren. Hoe je dit doet? Door jouw tuin te voorzien van mooie borderplanten! Heb je zelf geen groene vingers en vind je het lastig om de juiste planten op de juiste plek te zetten? Kies dan voor een kant-en-klaar borderpakket. Zo heb je in één keer een mooie combinatie van verschillende planten te pakken. 

Haagplanten die groen blijven 

Als je gaat investeren in een mooie tuin wil je hier graag langdurig van kunnen genieten. Je wilt niet dat dit genot zich beperkt tot de zomermaanden. Het is daarom belangrijk om met veel zorg de beplanting van jouw tuin uit te zoeken. Veel planten verliezen in Nederland gedurende de wintermaanden hun blad. Dit heeft vaak tot gevolg dat een tuin er in de winter niet fraai uitziet. Veel mensen denken dat dit enkel inherent is aan het klimaat, maar niets is minder waar. Je kunt ook in Nederland namelijk kiezen voor haagplanten die het hele jaar door groen blijven. Een mooi voorbeeld is de laurierkers. Deze haagplant verliest nooit zijn bladeren en is daardoor altijd mooi vol en groen. 

Allerlei soorten haagplanten 

Dat de tuin er in de wintermaanden troosteloos bij moet staan, is een totale misvatting. Er bestaan namelijk allerlei verschillende haagplanten die het hele jaar door groen zijn. Neem bijvoorbeeld de Japanse hulst. Deze haagplant is het gehele jaar door mooi groen. Maar ook de glansmispel is een plant waar je het hele jaar van kunt genieten. Deze haagplanten zorgen er niet alleen voor dat jouw tuin er het hele jaar door fraai uitziet. Ze besparen je ook nog eens een hoop werk. Doordat ze hun bladeren nooit verliezen, hoef jij in de herfst geen bladeren te ruimen. Daarnaast bieden ze je ook nog eens het hele jaar door privacy. 

Het hele jaar door genieten van de tuin

Volg je de tips en tricks van Sfeer & Wonen dan kun je het hele jaar door heerlijk genieten van je tuin. Heb je na het lezen van dit artikel de smaak te pakken? Bekijk dan ook eens één van onze andere woon categorieën. Wij houden je op de hoogte van de laatste woontrends, alles omtrent lifestyle en wonen en allerlei wooninspiratie voor binnen en buiten!

Gerelateerde berichten

Recente berichten