Een vloer die perfect bij je huis past

Een vloer vinden die bij jouw huisstijl past, kan best nog wel lastig zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten vloeren. Denk maar aan houten vloeren, verschillende keramieken tegels, zeil en plavuis. Laminaat is bijvoorbeeld heel gemakkelijk te leggen, denk maar eens aan bijvoorbeeld kliklaminaat. Daarnaast is dit ook weer gemakkelijk ergens anders neer te leggen. Dit is dus heel handig voor als je gaat verhuizen of als je het laminaat in een andere kamer neer wilt leggen. Houten vloeren kunnen ook in een heel mooi patroon gelegd worden, zo geeft het je ruimte een extra accent.

Verschillende vloeren, welke kies jij?

Er zijn veel verschillende vloeren om je huis een mooie stijl te geven. Je kan je huis bijvoorbeeld inrichten in een klassieke stijl of juist een industriele stijl. Een vloer is dus ook zeker een bepalende factor met betrekking tot de complete stijl van het huis. Eén van de vloeren die je in je huis kan laten plaatsen, is een mooie houten vloer. Houten vloeren zijn tijdloos en passen in principe bij alle stijlen, wat ook weer een groot pluspunt is. Als je donkere meubels in huis hebt, dan is het erg leuk om een lichtere vloer nemen in plaats van een donkere houten vloer. Zo vallen de meubels én de vloer meer op. Kies je voor een houten vloer? Dan ben je verzekerd van een unieke vloer. Elk stukje hout heeft namelijk zijn eigen kenmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bewerking en afwerking van het hout, maar ook de manier van leggen heeft grote invloed. De diversiteit van het hout zorgt ervoor dat elke houten vloer zijn eigen unieke karakter heeft! Verder is hout ook een echt natuurproduct. Hierbij kies je natuurlijk wel voor hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Op deze manier draag je ook nog eens actief je steentje bij aan het milieu en voorkom je schadelijke stoffen in huis.

Heerlijk warme voeten

Tijdens koude dagen is het heerlijk om met warme voeten door het huis te lopen. Daarnaast is comfortabel lopen op een vloer ook een absolute vereiste. Vooral in oude huizen met een houten vloer wordt houten vloer vloerverwarming aangeraden. Een comfortabele eigenschap van een houten vloer is namelijk dat deze warm en natuurlijk aanvoelt. In combinatie met vloerverwarming levert dit een constante en gelijkmatige afgifte van warmte op. U bent dan zeker van een heerlijk warme winter.

Verkoelend op warme dagen

Naast vloerverwarming bestaat er ook een vloerkoeling. Bij een vloerverwarming stroomt er in de leidingen onder de vloer warm water, maar bij een vloerkoeling juist koud water door deze leidingen. Dit is juist weer erg verkoelend voor de hele warme dagen. Zo heb je tijdens de zomer een heerlijke verkoelende vloer. Als je erover nadenkt om een vloerkoeling of vloerverwarming neer te laten leggen, kijk dan na of je er een geschikte vloer voor hebt. Niet elke vloer is namelijk geschikt voor vloerverwarming of vloerkoeling. Mocht je twijfelen of jouw vloer hier geschikt voor is, vraag dan advies aan een specialist.

Gerelateerde berichten

Recente berichten